Ahmadinejad uskoo edelleen 9/11-salaliittoon

Julkaistu:

Samalla, kun tuhannet amerikkalaiset kerääntyivät suremaan lähes 3000 ihmistä surmanneita syyskuun 11. päivän terrori-iskuja, Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad muisti   10-vuotispäivää omalla tavallaan.

Ahmadinejad toisti jälleen sunnuntaina salaliittoteoriansa, jonka mukaan Yhdysvallat järjesti iskut päästäkseen sotimaan.

-Syyskuun iskut olivat osa suunniteltua peliä, jonka tavoitteena oli provosoida yhteisön tunteita, saada tekosyy muslimialueille hyökkäämiselle ja valloittaa Irak ja Afganistan, mikä johti miljoonan viattoman ihmisen joukkomurhaan, Iranin viestimet raportoivat.

Ahmadinejadin mukaan Yhdysvallat ja sen liittolaiset pyrkivät lisäksi lietsomaan sotaa eri puolilla maailmaa lisätäkseen aseiden myyntiä.

Ahmadinejad ja monet muut ovat esittäneet salaliittoteorian aiemminkin. Myös Yhdysvalloissa vaikuttaa edelleen 9/11 Truthers -nimellä tunnettu joukko, jonka mukaan WTC-tornit räjäytettiin ja Pentagoniin iskettiin risteilyohjuksella.

Edustajainhuoneen kotimaan turvallisuuskomitean puheenjohtaja Peter King sanoi ABC Newsille salaliittoteoreetikkojen ”väheksyvän Yhdysvaltojen traagisinta tapahtumaa”.

- Ihmiset, jotka esittävät näitä väitteitä ovat törkeitä ja heidän pitäisi hävetä, King latasi perjantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt