Tutkimus todistaa: Syntymäkuukausi voi kertoa lapsen ammatin

Julkaistu: , Päivitetty:

Syntymäkuukausi antaa tuoreen tilastotieteellisen tutkimuksen mukaan viitteitä lapsen tulevasta ammatista.
Tutkijoiden mukaan syntymäkuukausi voi myös vaikuttaa lapsen älykkyyteen ja odotettavissa olevaan elinikään, kertoo brittilehti Daily Mail.

Tutkimuksen takana on Britannian kansallinen tilastokeskus. Tutkijat selvittivät syntymäkuukauden 19:n eri ammatin edustajilta. Tiedot saatiin Britannian viimeisimmästä väestönlaskennasta.

Tutkimus paljasti muun muassa, että joulukuussa syntyneestä lapsesta tulee keskimääräistä useammin hammaslääkäri. Tammikuun puolella syntyneet sen sijaan päätyvät usein perintäalalle tai lääkäreiksi.

Helmikuun vauvoista tulee usein taiteilijoita ja maalislapsista lentäjiä tai muusikoita, tutkijat kertovat.

Huhti-toukokuussa syntyneiden ammatit jakaantuvat melko tasaisesti. Huhtihenkilöille ei tosin luvata kovin korkeaa älykkyyosamäärää ja porukasta löytyy diktaattoreja kuten Adolf Hitler ja Saddam Hussein. Toukokuussa mahdollisuudet ammattijalkapalloilijaksi ovat huonot, mutta sitä korvaavat taipumukset politiikassa.

Urheilijoita ei synny myöskään kesällä. Kesäkuun ihmisistä löytyy paljon johtajia ja Nobel-voittajia, heinäkuulaisista muurareita ja junankuljettajia. Muurarit hallitsevat myös elokuuta, joskin elokuussa syntyjänä voi myös harkita Yhdysvaltojen presidentin virkaa.

Syyskuun joukko pärjää yleensä hyvin niin opiskelussa kuin urheilussakin ja heistä tulee usein lääkäreitä, muttei kampaajia. Lokakuussa syntyneet elävät vanhaksi, keskimäärin 215 päivää kauemmin kuin maaliskuun lapset.

Merraskuun lapsia, tai heidän vanhempiaan, tutkimus voi tosin hieman järkyttää. Tässä joukossa esiintyy paljon niin skitsofreniaa kuin sarjamurhaajiakin.

Tutkimustuloksia on vaikea selittää. Syntymäkuukaudella ja tiettyjen terveysongelmien esiintyvyydellä sen sijaan on tieteellisesti todistettu yhteys.

Keväällä syntyneet lapset sairastavat esimerkiksi keskimääräistä enemmän skitsofreniaa, Alzheimerin tautia, astmaa ja autismia. Syynä tähän ilmiöön saattaa olla muun muassa äidin vähäinen altistuminen auringonvalolle raskauden aikana. Auringonvalo tuottaa kehoon D-vitamiinia, jonka puutteella voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia vauvaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt