Teksas sääti 700 uutta lakia - tässä oudoimmat ja kiistellyimmät - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teksas sääti 700 uutta lakia - tässä oudoimmat ja kiistellyimmät

Teksasin osavaltion syyskuussa vaihtuva tilivuosi saattaa voimaan lähes 700 uutta lakia, osa varsin omalaatuisia.

30.8.2011 15:43

- Osavaltion lainsäädäntö on melkoinen sirkus. Mistä tahansa käsittelystä voi löytää aina muutaman vähintään oudon lain, Austinin yliopiston politiikantutkija Jim Henson kommentoi ABC Newsille.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että osavaltion kuvernööri Rick Perry on vahva republikaanien presidenttikandidaatti. Nähdäänkö näitä lakeja siis pian myös liittovaltion tasolla?

- Syyskuun alusta kuka tahansa voi nousta helikopteriin ja täräytellä kiväärillä ylhäältäkäsin maassa juoksevia villisikoja. Uuden lain tarkoituksena on varmistaa, että maanomistajat pystyvät taistelemaan paremmin osavaltion villisikakansoitusta vastaan.

- Outo, mutta hyvään tarkoitukseen suunniteltu ”tankovero” tarkoittaa viiden dollarin lisämaksua kaikille strippiklubeilla käyville asiakkaille. Rahat käytetään raiskausten torjuntatyöhön.

-Osalla Teksasin maanteistä otetaan käyttöön 85 mailin eli noin 136 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Siitä tulee maan korkein.

- Aborttia suunnitteleva nainen joutuu käymään pakollisessa ultraäänitutkimuksessa ennen toimenpidettä. Lääkärin pitää kuvailla sikiötä ja sen kehitystä ja sen sydänäänet ja kuva pitää näyttää naiselle.

- Monnien kalastaminen käsin tulee lailliseksi. Menetelmässä ideana on saada kala puremaan kiinni kalastajan käteen, minkä jälkeen se vedetään ylös.

- Ihmiset, joilla on lupa kätkettyyn aseeseen, saavat tästä lähin ohittaa osavaltion senaatin sisääntulon turvaportit riisumatta tai paljastamatta asetta. Kuvernööri vastusti koko metallinpaljastinten asentamista, joka tehtiin portailla tapahtuneen ammuskelun jälkeen vuonna 2010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?