"Gaddafin miniä kidutti kiehuvalla vedellä" - loukkaantunut lastenhoitaja löytyi loistohuvilasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Gaddafin miniä kidutti kiehuvalla vedellä" - loukkaantunut lastenhoitaja löytyi loistohuvilasta

Muammar Gaddafin miniän pahoinpitelemä lastenhoitaja kertoo karmean tarinan elämästään.

30.8.2011 10:15

Gaddafin poikien hulppeaa rantahuvilaa tutkimassa olleet CNN-kanavan toimittajat löysivät talosta pahasti palaneen Shweyga Mullahin, Hannibal Gaddafin palveluksessa olleen 30-vuotiaan etiopialaisnaisen.

Mullahin pää, kasvot ja osa vartalosta oli palovammojen peitossa. Vammojen aiheuttaja oli naisen mukaan Hannibalin vaimo Aline.

Ensimmäisen kerran Aline pahoinpiteli pariskunnan kahta pientä lasta hoitaneen naisen puoli vuotta työsuhteen alkamisesta.

Kolme kuukautta myöhemmin teko toistui. Aline oli suuttunut, koska tytär ei lakannut itkemästä, mutta Mullah ei suostunut lyömään lasta.

-Hän vei minut kylpyhuoneeseen, sitoi käteni, jalkani ja teippasi suuni ja alkoi kaataa kiehuvaa vettä päähäni, Mullah selitti.

Eräs talon vartijoista yritti auttaa naista ja käytti tätä sairaalassa, mutta kun Aline sai tietää, hän uhkasi miestä vankilalla.

 -Se kesti kolme päivää enkä saanut nukkua. Jouduin oleman ulkona kylmässä eikä minulle saanut antaa ruokaa tai vetää.

Työtoveri, mies Bangladeshista, joka ei halunnut antaa nimeään, kertoi joutuneensa itsekin pahoinpitelyjen ja puukolla viiltelyn uhriksi. Mies vahvisti Mullahin tarinan ja sanoi perheen koiria kohdellun paremmin kuin työntekijöitä.

Mullahin mukaan Gaddafin perhe ei maksanut hänelle senttiäkään koko vuoden työskentelystä. Nyt hän istuu rahattomana ja kivuissaan hylätyssä huvilassa eikä tiedä, mitä tekee seuraavaksi, paitsi että haluaa vihdoin sairaalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?