Perussuomalaisille veljespuolue Viroon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisille veljespuolue Viroon

Perussuomalaisten vaali- ja gallupmenestyksestä innostuneet virolaiset ovat ottaneet ensiaskeleen Põliseestlased (Perusvirolaiset) -nimiseen puolueen perustamisessa.

25.8.2011 17:05

Puolueelle on avattu omat nettisivut ja se on aloittanut jäsenhankinnan.

Hankkeen puuhamiehet ovat entinen laivastoupseeri ja maisteri Georg Kirsberg, 28, sekä Korean ja Vietnamin sodan veteraani Jüri Toomepuu, 81. Tässä vaiheessa he puhuvat vasta liikkeestä – ei puolueesta.

- Emme vielä muodosta puoluetta. Katsomme ensin, kuinka paljon on asiasta kiinnostuneita, Kirsberg sanoo Postimees-lehden haastattelussa. 

Perusvirolaisten pitäisi saada kokoon tuhat nimeä ja ryhtyä sen jälkeen luomaan puolueohjelmaa. Kirsbergin näkemys päätavoitteesta on kuitenkin selkeä:

Desovjetisoinnin loppuun saattaminen ja kaikkien kommunistien saaminen pois vallasta.

Postimees-lehden haastattelussa hän täsmentää, että pelkkä kommunistipuolueeseen kuuluminen ei ollut negatiivinen juttu, mutta yhteistyö KGB:n kanssa oli.

Perusvirolaisten kotisivuille on linkitetty nykypoliitikkojen rötöstelyistä ja töppäilyistä raportoiva Virtuaalvangla (virtuaalivankila).

Rötösherrojen lisäksi sivuilta viitataan Saksan puolella palvelleeseen Eesti Leegion -joukkoihin. Nämä sotilaat ovat Kirsbergin esikuvia, kuten myös metsäveljet ja neuvostoajan toisinajattelijat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?