Sarkozy tapaa Libyan kapinallisten johtoa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sarkozy tapaa Libyan kapinallisten johtoa

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyn on määrä tavata tänään Pariisissa Libyan kansallisen siirtymäkauden neuvoston pääministerin Mahmud Jibrilin.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy

24.8.2011 11:57

Tapaamisessa on Sarkozyn kanslian mukaan määrä keskustella Libyan tilanteesta sekä siitä, miten kansainvälinen yhteisö voisi tukea kapinallisia.

Kapinallisten johtaja Mustafa Abdel Jalil on silti jo luvannut, että maassa pidetään vaalit kahdeksan kuukauden kuluessa. Hänen mukaansa Libyan johtaja Muammar Gaddafi saatetaan oikeuden eteen Libyassa.

- Tahdomme demokraattisen hallinnon ja oikeudenmukaisen perustuslain. Ennen kaikkea emme halua jatkaa eristäytymistä muusta maailmasta, kuten tähän asti, Jalil totesi italialaisen La Repubblica -lehden mukaan.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kehotti tänään Libyan hallituksen ja kapinallisten joukkoja lopettamaan taistelut ja istahtamaan neuvottelupöytään.

Medvedev vihjasi, että Venäjä voi tunnustaa Libyan kansallisen siirtymäkauden neuvoston, mikäli se pystyy yhdistämään kuohuvan maan. Medvedev lisäsi kuitenkin, että Gaddafilla on yhä vaikutusvaltaa Libyassa.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy tapasi Muammar Gaddafin Pariisissa vuonna 2007.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?