Viron pääministeri panttivanki-iskusta: Idea ehkä Norjan tapahtumista

Julkaistu:

Viron pääministeri Andrus Ansip kertoi torstaina, että Tallinnassa kaksi panttivankia ottanut mies saattoi saada innoituksen Norjan tapahtumista.
Asemies oli nimeltään Karen Drambjan. Lakimies, joka oli syntynyt Armeniassa 1954 ja saanut Viron kansalaisuuden 1993.

-  Tämä oli masentavaa. Näyttää siltä, että joku saanut ajatuksen Norjan tapahtumien vuoksi, arveli pääministeri Ansip uutissaitti Delfille.

Anders Behring Breivik tappoi terrori-iskuissa Norjassa 77 ihmistä 22. heinäkuuta.

-  Tosin ampujan motiivi on yhä epäselvä, huomautti Ansip.

Poliisi surmasi


Kaksi panttivankia Viron puolustusministeriön rakennuksessa ottanut mies kuoli poliisin ampumiin luoteihin, vahvistettiin myöhään torstaina illalla Tallinnassa.

-  Voimme varmistaa, että epäilty on menehtynyt poliisioperaatiossa, kertoi Maria-Elisa Tuulik syyttäjänvirastosta.

Molemmat panttivangit pääsivät turvaan vahingoittumattomina.

Aiemmin illalla poliisin tiedottaja Mihkel Loide oli kertonut uutissaitti Delfi.ee:lle, että epäilty olisi surmannut itsensä.

Kuului kommunistipuolueeseen


Pääministerin mukaan Drambjan kuului pieneen, vasemmistolaiseen Yhdistynyt vasemmisto -puolueeseen. Sillä ei ole edustajaa parlamentissa.

Puolue on vaatinut oikeudessa tunnustamista Viron Neuvostoliiton aikaisen kommunistipuolueen viralliseksi seuraajaksi.

Puolustusministeriön mukaan asemies on aiemmin palvellut Viron puolustusvoimissa, mutta myöskään ministeriöstä ei osattu kertoa syytä ammuskeluun.

Delfin tietojen mukaan Drambjan oli hiljattain ajautunut talousvaikeuksiin ja menettänyt asuntonsa Tallinnan esikaupungissa.

-  Ei hän ollut mikään sankari. Hänestä ei vain ollut miestä tappamaan itseään, joten hän laittoi muut tekemään sen, tylytti asemiehen nimettömänä pysyttelevä tuttava Delfille.

Drambjan oli eronnut ja häneltä jäi kaksi tytärtä.

Savupommeja aulassa


Viron puolustusministeri Mart Laar ei ollut ministeriössä välikohtauksen sattuessa.

-  Poliisi sai kello 15.08 ilmoituksen, että tuntematon mies on tunkeutunut puolustusministeriöön ja ampunut käsiaseella. Lisäksi sisällä oli räjähtänyt savupommi, kertasi syyttäjänviraston Tuulik päivän tapahtumia.

-  Kaksi henkilöä otettiin panttivangeiksi. Heidät on nyt vapautettu.

Viron yleisradion ERR:n uutisten mukaan koko välikohtaus tapahtui puolustusministeriön sisääntulohallissa, jossa raskaasti aseistautunut ”Drambjan avasi tulen ja räjäytti savupommeja ja ainakin 10 muuta räjähdettä”.

-  Poliisin asiantuntijat tarkistivat vielä rakennuksen turvallisuuden.

Vasta sen jälkeen ministeriöstä paenneet saivat palata takaisin, kertoi poliisin tiedottaja Mihkel Loide ja lisäsi poliisitutkimusten jatkuvan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt