Päähän ammuttu kongressiedustaja Gabrielle Giffords yllätti osallistumalla velkaäänestykseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Päähän ammuttu kongressiedustaja yllätti velkaäänestyksessä

Yhdysvaltojen kireässä velkakattoäänestyksessä koettiin maanantaina myös yllättävä ilon hetki, kun päähän saamastaan luodista edelleen toipuva kongressiedustaja Gabrielle Giffords saapui antamaan äänensä.

Gabrielle Giffords sai taputuksia ja onnitteluja puolueesta riippumatta.

2.8.2011 8:36 | Päivitetty 2.8.2011 10:49

Astronauttimiehensä Mark Kellyn avustamana tullut demokraattiedustaja Giffords saapui paikalle viime hetkillä ja sai aplodeja ja taputteluja puoluekannasta riippumatta.

-Kaikki olivat kyynisiä ja kireitä, mutta kun Giffords astui huoneeseen, kaikkien sydämet sulivat, edustaja Debbie Wasserman Schultz kommentoi.

Giffords äänesti velkakaton nostoa vastaan vuosina 2009 ja 2010, mutta sanoi antamassaan lausunnossa tilanteen olevan nyt erilainen.

-Olen seurannut väittelyä tarkasti ja olet ollut hyvin pettynyt Washingtonin toimintaan. Viikkojen epäonnistuneiden neuvottelujen jälkeen olin iloinen, kun ratkaisu tuli. Uskon vahvasti, että yhteistyön tekeminen vastapuolen kanssa kansan hyväksi on tärkeämpää kuin puoluepolitiikka. Minun oli pakko tulla tänne äänestämään. En voinut ottaa sitä riskiä, että poissaoloni kaataisi talouden.

Velkakattoesitys meni läpi viime hetkillä äänin 269-161. Se mahdollistaa maan velkakaton nostamisen 14,3 biljoonasta dollarista 2,4 biljoonalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?