Hannu Takkula järkyttyi nimensä mainitsemisesta Norjan tappajan manifestissa

Julkaistu:

Myös europarlamentaarikko Hannu Takkula (kesk.) mainitaan Norjan joukkosurmasta epäillyn Anders Behring Breivikin manifestissa.

Kirjoittaja viittaa Takkulan Israelia koskeviin lausuntoihin.

Manifestissa todetaan Takkulan sanoneen, että samat voimat, jotka vihaavat Israelia, vihaavat myös Eurooppaa. Kirjoittaja viittaa myös Takkulan lausuntoon, jonka mukaan Euroopan on oltava uskollinen juutalais-kristillisille juurilleen tukemalla Israelia.

Takkula ei ollut ennen STT:n yhteydenottoa kuullut manifestista. Takkula oli järkyttynyt siitä, että hänestä on maininta kirjoituksessa. Takkulan mukaan kirjoituksen viittaukset liittyvät hänen taannoin Euroopan parlamentissa pitämään puheeseen.

– On uskomatonta, että viisi vuotta pitämästäni puheesta on irrotettu kaksi lausetta varsinaisesta asiayhteydestä. Mutta tämä minuun liittyvä tapaus on tietysti pieni asia siihen murheeseen nähden, mitä tämä kyseinen henkilö on saanut aikaan Norjassa. Otan osaa suruun.

Takkulan pitämä puhe liittyi Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin aikoinaan antamiin lausuntoihin, jossa tämä kritisoi Eurooppaa ja Israelia.

– Ahmadinejadin lausuntojen jälkeen puhuin itse lähinnä eurooppalaisesta demokratiasta ja perusarvoista. On mielipuolista ja tuomittavaa, että puheeseen liittyviä irrallisia lauseita on käytetty mainitussa kirjoituksessa, Takkula sanoi.

Noin 1500-sivuisessa manifestissa mainitaan myös presidentti Martti Ahtisaari ja kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt