Ulkomaat

Norjan ampujaa voitaisiin periaatteessa pitää eristyksessä loppuelämänsä

Julkaistu:

Enimmäistuomio rikoksista Norjassa on 21 vuotta, mutta tämä ei tarkoita sitä, että tekijää ei voitaisi pitää telkien takana sitä kauemmin.
Norjan lain mukaan toisten ihmisten henkeen tai terveyteen kohdistuneisiin rikoksiin syyllistynyt voidaan tuomita myös eristykseen, joka periaatteessa voi johtaa loppuelämään säilössä.

Norjan viranomaisten mukaan ampuja Anders Behring Breivik voi saada rikoksistaan enimmillään 21 vuoden tuomion. Lain mukaan käytössä on myös eristys, jos rikos on ollut vakava ja on vaara, että tekijä uusisi rikoksensa vapauduttuaan. Tällaisia rikoksia ovat muun muassa murhat, väkivaltarikokset ja seksuaalirikokset.

Eristykseen voidaan aluksi tuomita niin ikään 21 vuodeksi. Jos rikoksen tekijä katsotaan senkin jälkeen vaaralliseksi yhteiskunnalle, eristystä voidaan jatkaa.

Jatkosta päätetään viiden vuoden välein, ja sitä voidaan jatkaa useita kertoja. Eristykseen ei voida tuomita tekijää, joka oli tekohetkellä mieleltään epätasapainoinen, vaan hänet määrätään pakkohoitoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elinkautistuomiota Norjassa ei ole.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt