Oslon poliisioperaatiossa kiinniotetut on vapautettu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Oslon poliisioperaatiossa kiinniotetut on vapautettu

Poliisi teki päivällä Etelä-Oslossa operaation, jossa otettiin kiinni useita ihmisiä.

Norjan poliisi otti sunnuntaina kiinni useita ihmisiä operaatiossa, jonka kerrotaan liittyvän perjantain terrori-iskuihin.­

24.7.2011 14:43 | Päivitetty 24.7.2011 16:28

Norjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 93:een. Utöyan saaren ammuskelussa kuoli ainakin 86 ihmistä ja Oslon keskustan pommi-iskussa seitsemän.

Kadonneita etsitään yhä molempien iskujen jäljiltä. Haavoittuneita on lähes sata.

Terrori-iskut tunnustanut Anders Behring Breivik sanoo toimineensa yksin, eikä poliisilla ole jutussa muita epäiltyjä.

Poliisi teki päivällä Etelä-Oslossa operaation, jossa otettiin kiinni useita ihmisiä. Heidät kuitenkin vapautettiin myöhemmin, eikä heillä ole tekemistä iskujen kanssa.

Asianajajansa mukaan Behring Breivik halusi iskuillaan muuttaa yhteiskuntaa ja panna alulle vallankumouksen. Hänen kerrottiin kuvailleen veritekojaan julmiksi mutta tarpeellisiksi.

Behring Breivik on myös kirjoittanut noin 1500-sivuisen manifestin, joka koostuu päiväkirjoista, pomminteko-ohjeista sekä islamin ja monikulttuurisuuden vastaisista ajatuksista.

Norjassa on myös ryhdytty ruotimaan poliisin toimintaa perjantain iskujen aikana. Poliisi julkisti vastaukseksi tiedotteen, jossa selvitettiin muun muassa sitä, miksi Utöyan saarelle pääsy vei pitkän aikaa.

– Tulimme paikalle niin nopeasti kuin suinkin saatoimme, vakuutti poliisimestari Sissel Hammer Nordre Buskerudin poliisipiiristä.

Poliisin mukaan hälytys Utöyan ammuskelusta tuli kello 17.27 ja erikoisyksikkö pidätti Anders Behring Breivikin kello 18.27.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?