Saksassa suositaan au pairien sijaan varamummoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksassa suositaan au pairien sijaan varamummoja

Saksassa au pairiksi hinkuvat teinit ovat saaneet uuden haastajan lastenhoitomarkkinoilla, sillä mummot ovat tulleet samoille apajille.

Saksalaiset luottavat lastenhoidossa iän tuomaan kokemukseen.

18.7.2011 13:07

Nuoret joutuvat nyt kilpailemaan himotuista välivuosipesteistä isoäitiensä kanssa.

Tyypillinen ilmoitus saksalaislehdessä voisi kuulua vaikkapa näin: "Australiassa asuva perhe etsii saksalaista varamummua 4- ja 2-vuotiaille lapsille."

- Noin 50-70-vuotiaat, vanhemmat naiset ovat usein parempia kuin nuoremmat, koska heillä on enemmän elämänkokemusta, perustelee erään mummovälitysfirman perustaja Mikaela Hansen Hampurista.

Saksalaisilla maijapoppasilla on hyvä maine. Hansenin mukaan lastenhoitoapua tarvitsevat perheet ovat innostuneet vakavasti otettavista ja luotettavista vanhemmista naisista.

He tietävät miten lapsista pidetään huolta - ja osaavat olla tarvittaessa tiukkojakin.   Mummo saa olla tarpeellinen   55-vuotias Embjörg Elster lähti talvella au pairiksi Hampuriin, 700 kilometrin päähän tutuilta kotikulmilta. Hänen omat tyttärensä muuttivat kotoa kauan sitten, joten hänellä oli hyvin aikaa lähteä hoitamaan vieraan perheen neljää lasta.

- Aluksi oli hankalaa tottua meteliin, hän kertoo.

Elster kuitenkin piti työssään samasta asian, mistä muutkin vanhemmat au pair -leidit kertovat nauttineensa.

- Sain tuntea olevani tarpeellinen. Olen hyvässä kunnossa ja aktiivinen, Elster sanoo.

Hansenin mukaan moni haluaa löytää kutsumuksensa vielä sen jälkeen, kun kiireiset vuodet töissä ja oman perheen kanssa ovat ohi.

Granny Au Pair -toimisto auttaa perheitä ja isoäitejä löytämään toisensa. Se laskuttaa 35 euroa rekisteriin liittymisestä ja 250 euroa sen oikean löytymisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?