News of the Worldin viimeinen numero ilmestyi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kohulehti julkaisi viimeisen numeronsa - "kiitos ja hyvästi"

Salakuunteluskandaalin vuoksi lopetetun brittilehden News of the Worldin viimeinen numero ilmestyi Britannian lehtikioskeihin sunnuntaina.

News of the Worldin viimeinen numero ilmestyy tänään

10.7.2011 10:11 | Päivitetty 10.7.2011 13:09

Päälööppi kuului "Kiitos ja hyvästi".

Sivun mittaisessa pääkirjoituksessa lehti pyysi lukijoiltaan anteeksi salakuuntelua, joka kohdistui muun muassa rikosten uhrien, omaisten sekä julkkisten puhelimiin.

Pahoitteluja on esittänyt myös poliisi. Rikospoliisin mukaan salakuuntelusyytösten tutkinnan lopettaminen toissa vuonna oli virhe. Poliisi on kohun aikana ollut kitkerän kritiikin kohteena Britanniassa. Lehden toiminnasta noussut kohu ei kuitenkaan ole laantumassa News of the Worldin viimeiseen numeroon.

Poliisin kuulusteluihin on joutumassa myös News of the Worldin entinen päätoimittaja Rebekah Brooks. Osa salakuuntelusta tapahtui hänen päätoimittajakaudellaan. Nykyisin Brooks on lehden omistajan Rupert Murdochin yritysryppääseen kuuluvan News Internationalin toimitusjohtaja.

Brooks on useaan otteeseen kieltänyt tienneensä salakuuntelusta. Hänen seuraajansa Andy Coulson pidätettiin toissa päivänä.

Murdochin on tänään määrä saapua Lontooseen selvittämään paisuvaa sotkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?