Sensaatiolehteä syytetään teinitytön murhatutkimusten sotkemisesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sensaatiolehteä syytetään teinitytön murhatutkimusten sotkemisesta

Jopa Britannian pääministeri David Cameron otti tiistaina kantaa tapaukseen, jossa sensaatiolehden epäillään hakkeroineen murhatun koulutytön kännykän.

Milly Dowler katosi vuonna 2002.. News of the World -lehden epäillään sotkeneen tytön murhan tutkintaa.

5.7.2011 13:37

News of the World -lehteä epäillään tunkeutumisesta kadonneeksi ilmoitetun tytön kännykän puhelinvastaajaan ja sotkeneen näin poliisitutkintaa.

-Jos näin on tapahtunut, se on aivan hirvittävää, pääministeri kommentoi Afganistanin matkallaan.

Koko ajan pahentuneessa sopassa lehden edustajien syytetään tunkeutuneen 13-vuotiaan Milly Dowlerin vastaajaviesteihin, kun tämä oli ilmoitettu kadonneeksi vuonna 2002. Selvisi myöhemmin, että erään yökerhon ovimies oli surmannut tytön.

Dowlerin perhe aikoo nyt haastaa lehden oikeuteen. Se edustajan mukaan perhe kuvitteli tytön olevan hengissä, koska tytön puhelimeen tulleita viestejä oli poistettu. Ilmeisesti asialla oli kuitenkin ollut News of the Worldin toimittaja.

Lehden kustantaja News International lupasi maanantaina tehdä yhteistyötä poliisin kanssa. Se on aiemmin esittänyt useita anteeksipyyntöjä ja sopinut korvauksista muissa puhelinhakkerointitapauksissa.

News of the Worldille työskennellyt yksityisetsivä sekä toimittaja joutuivat vuonna 2007 vankilaan kuninkaallisen perheen työntekijän salakuuntelusta. Viisi muuta ihmistä on pidätetty uusien tutkimusten alettua tammikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?