Tuliasemia, panssariajoneuvoja ja huhuja - Turkin ja Syyrian rajalla kireä tunnelma - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tuliasemia, panssariajoneuvoja ja huhuja - Turkin ja Syyrian rajalla kireä tunnelma

Uutistoimistot kertovat, että rajan pinnassa Syyrian puolella konekivääreitä viritellään talojen katoille. Al-Jazeeran toimittaja kertoo näkevänsä Syyrian puolella sotilaita ja panssariajoneuvoja.

Turkkilaissotilaat partioivat Syyrian rajan läheisyydessä.

23.6.2011 13:34

Syyriasta on paennut jälleen satoja ihmisiä Turkkiin Syyrian joukkojen lähestyessä rajaa.

Aamulla Syyrian joukot valtasivat yhden rajakylän. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat olivat enää vain puolen kilometrin päässä rajasta. Kylässä on nähty myös tarkka-ampujia talon katolla. Al-Jazeeran toimittaja raportoi aamulla tunnelmista maiden rajalla. Guveccin kylä sijaitsee Turkin puolella, ja sinne on sijoitettu suuri pakolaisleiri.

- Voimme nähdä sotilaita ja panssariajoneuvoja rajan toisella puolen. Ne ovat näköetäisyydellä pakolaisleiristä, jossa olemme, Anita McNaught kertoi.

- Tänä aamuna kello 6.30 meille kerrottiin, että ihmiset täällä saavat puheluita Syyriasta, joissa kerrotaan Syyrian joukkojen valmistautuvan tyhjentämään kylä, hän jatkoi.

Silminnäkijöiden mukaan pakolaiset ovat kaataneet rajan piikkilanka-aidan ja edenneet Turkin puolelle. Syyrian armeijan kerrotaan keskittäneen yöllä joukkojaan rajalle.

Turkissa on ennestään yli 10000 syyrialaista pakolaista. Turkin Punainen Puolikuu on pystyttänyt rajalle telttaleirin heitä varten. Pakolaisten mukaan Turkin viranomaiset ovat vakuuttaneet, että he saavat ylittää rajan.

Viikonloppuna Turkin Punainen Puolikuu ilmoitti jakavansa apua myös niille, jotka ovat pakkautuneet Syyrian puolelle rajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?