Ulkomaat

Japanilaiset tutkijat kehittivät syömäkelpoisia pihvejä ulosteesta

Julkaistu:

Japanilaiset tutkijat ovat kehittäneet ruokaa raaka-aineesta, joka ei todellakaan lopu heti kesken.
Ihmisten ulosteesta valmistettuja synteettisiä pihvejä on jo tarjoiltu Japanissa.

Tokiolaiset tutkijat kehittivät eriskummallisen pihvireseptin paikallisen viemärilaitoksen yhteydenoton jälkeen.

Kaupungin viemärit olivat tukkeutuneet valtavasta ulostemäärästä, jonka uutta käyttötarkoitusta tohtori Mitsuyki Ikeda alkoi pohtia.

Ratkaisu muodostui Ikedan mukaan helposti, sillä viemärin pohjamuta sisälsi runsaasti proteiinia bakteerikantansa vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tutkijat onnistuivat eriyttämään proteiinin ulosteesta. Pihvit värjättiin ruokavärillä ja makua lisättiin soijaproteiinilla.

Ikedan luoma uusi pihvilaatu sisältää 63-prosenttisesti proteiineja, 25-prosenttia hiilihydraatteja, rasvoja ja mineraaleja.

Uskaliaat testimaistajat ovat kehuneet pihvien maistuvan naudalta.

Japanilaistutkijat toivovat uuden pihvilaadun olevan ratkaisu maailmanlaatuiseen ruokapulaan.

Tavoitteeseen on kuitenkin vielä matkaa, sillä kyseiset pihvit maksavat tällä hetkellä yli kymmenen kertaa enemmän kuin normaalit naudanlihapihvit.

Asiasta uutisoi Yahoo News.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt