Väärä vihje joukkohaudasta johti hysteriaan Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Väärä vihje joukkohaudasta johti hysteriaan Yhdysvalloissa

Itseään selvänäkijäksi väittäneen naisen antama vihje joukkohaudasta johti valtavaan poliisioperaatioon Texasissa Yhdysvalloissa.

8.6.2011 19:09

Poliisille soittaneen, itsensä meedioksi esitelleen naisen mukaan osavaltion itäosassa on talo, jonka luo on haudattu kymmeniä silvottuja ruumiita.

Naisen antama kuvaus alueesta ja sillä olevasta talosta täsmäsivät, ja poliisi uskoi tarinan. Paikan päällä talon ovesta löytyi verta, sieltä tuli omituinen haju, ja etsinnät aloitettiin.

- Osa meille annetuista tiedoista piti täysin paikkansa paikalta tehtyjen havaintojen kanssa, selitti operaation aloittamista poliisipiirin tiedottaja, kapteeni Rex Evans.

Mukana oli ruumiskoirien lisäksi valtava määrä poliiseja ja laumoittain toimittajia, osa heistä pörräsi alueen yllä helikoptereilla.

Varsinainen mediahysteria alkoi, kun kerrottiin, että paikalta oli löydetty 30 ruumista, joista osa oli lasten. Tieto kumottiin myöhemmin.  

Haju hajonneesta pakastimesta

  Poliisi ei löytänyt lopulta paikalta mitään rikokseen viittaavaa, mutta uutinen levisi sitä ennen vauhdilla ympäri maailmaa.

- Meidän on otettava tällaiset vihjeet vakavasti, painotti Libertyn piirikunnan tuomari Craig McNair medialle.

Paikallinen media on kuitenkin ihmetellyt sitä, miksi poliisi otti vihjeen niin tosissaan, vaikka nainen oli sanonut olevansa selvänäkijä.

Talossa asuva Banksonin perhe ei ollut kotosalla, kun liittovaltion poliisi FBI ja reportterit parveilivat paikalla. Pariskunta sai kuitenkin pian tiedon asiasta.

- Tämä on epäilemättä omituisinta, mitä minulle on koskaan tapahtunut, päivitteli rekkakuskina toimiva Gena Bankson puhelimitse New York Times -lehden mukaan.

Hän oli ajokeikalla aviomiehensä kanssa, kun puhelin alkoi soida. 

- Minä en ole tappanut ketään, Bankson vakuutti.

Tiettävästi haju oli tullut rikki menneestä pakastimesta. Veri oli puolestaan peräisin viikkoa aiemmin tehdystä itsemurhayrityksestä.

Bankson epäili, että kyseinen selvänäkijä oli heidän tuntemansa, mieleltään järkkynyt nainen. On myös mahdollista, että tämä kantoi kaunaa Banksonin perhettä kohtaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?