CIA:n salaiset työntekijät paljastuivat 13 vuoden jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CIA:n salaiset työntekijät paljastuivat 13 vuoden jälkeen

Molly Hardy on tiettävästi ensimmäisiä CIA-uhreja al-Qaidan ja USA:n välisessä taistelussa.

Julkaistu: 30.5.2011 11:08

Pienelle joukolle CIA:n virkamiehiä Osama bin Ladenin kuolema oli enemmän kuin pelkkä kansallinen riemuvoitto. Se oli takaisinmaksun aika.

Vuonna 1998 USA:n Kenian-suurlähetystöön tehtiin autopommi-isku, jossa kuoli 44 lähetystön työntekijää. Iskun takana oli bin Ladenin al-Qaida.

13 vuoden jälkeen on paljastunut, että kuolonuhreista kaksi oli CIA:n palkkalistoilla salaisissa tehtävissä.

He olivat Tom Shah ja Molly Huckaby Hardy. Shah ja Hardy ovat tiettävästi ensimmäiset CIA-uhrit al-Qaidan ja USA:n välisessä taistelussa.

Hardy oli 51-vuotias eronnut äiti, joka oli kotoisin Georgian osavaltiosta. Hän vastasi Keniassa muun muassa rahaliikenteestä CIA:n tiedonlähteille ja vakoojille. Hänestä oli vastikään tullut isoäiti.

Shah taas oli muusikko, jonka instrumentti oli trumpetti. Hän oli naimisissa. CIA:n leivissä hän opiskeli paljon muun muassa tiedusteluasioita ja vastavakoilua. Uutistoimisto AP:n mukaan hänet luettiin CIA:ssa tiedustelijoiden eliittiin. 38-vuotias Shah puhui muun muassa hindiä, venäjää ja arabiaa.

Bin Ladenin mukaan Nairobin lähetystö oli iskun kohteena, koska sen oletettiin olevan merkittävä CIA-keskus. Bin Laden kuitenkin kuoli ennen kuin sai tietää tappaneensa kaksi CIA:n virkamiestä.