Tutkija: Natsit opettivat koiria puhumaan - saksanseisoja pyysi leivoksia

Julkaistu:

- Osa natsien filosofiaa oli, että ihmisen ja luonnon välillä on vahva side. He uskoivat, että hyvä natsi on eläintenystävä, tohtori Jan Bondeson Cardiffin yliopistosta kertoi brittiläiselle The Telegraphille.
Bondeson on julkaissut kirjan natsien koirakokeista.

1920-luvun Saksassa oli eläinpsykologeja, joiden mielestä koirat olivat lähes yhtä älykkäitä kuin ihmiset. Kun natsit nousivat valtaan, he innostuivat kovasti näistä ajatuksista.

- Natsien eläinpsykologit työskentelivät koulutettujen koirien kanssa, ja oli perustettu jopa koulu, jossa eläimiä opetettiin kommunikoimaan, Bondeson kertoi brittilehdelle.

Yhden sekarotuisen piskin tiedetään vastanneen kysymykseen Adolf Hitleristä. Kun koiralta kysyttiin, kuka Hitler on, koira lausahti "Mein Führer". Valitettavasti kyseisestä ääninäytteestä ei ole olemassa tallennetta.

Eräs saksanseisoja osasi ilmaista tuntemuksensa äyskäisemällä saksaksi "Nälkä! Antakaa minulle leivoksia".

Suurin osa koirista kuitenkin opetteli kommunikoimaan tassullaan. Koirat koputtivat ja tietty määrä koputuksia tarkoitti tiettyä aakkosten kirjainta.

Natsien mielestä eräs airedalenterrieri oppi kuulemma jopa kirjoittamaan runoja. Runojen sisältöä Bondesonin kirja ei paljasta,  mutta natsit olivat taiteen suhteen erityisen tarkkoja, sillä he leimasivat suuren osan ihmistenkin tekemästä taiteesta rappiolliseksi.

Tohtori Bondesonin mielestä kirjalla on historiallinen merkityksensä.

- Tämä on merkittävä ja kiehtova katsantokanta natsi-Saksan vähemmän tunnettuun puoleen, hän sanoo.

Ota kantaa

Oletko opettanut lemmikillesi temppuja?

Kyllä 25% En 75%
Ääniä yhteensä 11814

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt