Kahdeksan kuoli maanjäristyksessä Espanjassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kahdeksan kuoli maanjäristyksessä Espanjassa

Kahdeksan ihmistä kuoli keskiviikkona Espanjassa sattuneessa maanjäristyksessä, kertoivat viranomaiset.

11.5.2011 21:11 | Päivitetty 12.5.2011 11:35

Yhden kuolleista kerrotaan olleen lapsi. Keskiviikkoiltana kuolleiden määräksi epäiltiin kymmentä.

5,3 magnitudin järistys iski Lorcan kaupunkiin Murcian alueella Kaakkois-Espanjassa. Tätä oli edeltänyt paria tuntia aiemmin toinen toinen, 4,4 magnitudin järinä.

Lorcan kaupungissa asuu noin 90 000 ihmistä. Kaupungin pormestarin Francisco Jodarin mukaan jopa kolmannes asukkaista joutui viettämään yönsä ulkona järistyksen jälkeen.

– Vietimme yön täällä aukoilla, kertoi Ecuadorista kotoisin oleva kauppias Edgar Rosales.

– Pelastustyöntekijät antavat meille ruokaa ja huopia. Emme voi mennä asuntoomme ennen kuin rakennus tarkastetaan, Rosales jatkoi.

El Pais -lehden mukaan maanjäristys muun muassa romahdutti maantietunnelin ja kirkon tornin sekä muita rakennuksia Lorcassa. Lisäksi se aiheutti halkeamia useisiin rakennuksiin ja teihin.

Armeija määräsi hätäapujoukkonsa paikalle auttamaan maanjäristyksen uhreja ja korjaamaan sen aiheuttamia tuhoja.

Lorcan sairaala evakuoitiin ja loukkaantuneita hoidetaan paikan päälle pystytetyssä kenttäsairaalassa. Heitä kerrotaan olevan kymmeniä.

Maanjäristys iski paikallista aikaa seitsemältä illalla, ja sen keskus oli kilometrin syvyydessä. Lorcalaisten mukaan maanjäristys tuntui selvästi.

- Ensin maa liikkui voimakkaasti ja meteli oli kova, mikä aiheutti pelkoa. Taloissa astiat putoilivat ja huonekalut kaatuilivat, paikalliset kertoivat El Paisille.

Alueella sattuu melko usein järistyksiä, mutta ne johtavat harvoin kuolonuhreihin. Edelliset koettiin vuosina 1999 ja 2005.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?