Naapurin setä olikin terroristi: Lapset kertovat Osamasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Naapurin setä olikin terroristi: Lapset kertovat Osamasta

Osama Bin Ladenin elämästä kartanopiilopaikassa ja tämän naapureista Pakistanin Abbottabadissa on tihkunut julkisuuteen lisää yksityiskohtia.

Naapuruston lapset tarkkailevat asumusta, jossa Osama bin Laden asui ja tuli surmatuksi.

4.5.2011 8:15

BBC haastatteli eilen 12-vuotiasta pikkupoikaa Zarar Ahmedia, joka kertoi vieraillessaan Al Qaida -johtajan perheen luona, uutisoi brittiläinen Daily Mail keskiviikkona.

- Kävin usein heidän luonaan. Osamalla oli kaksi vaimoa, toinen puhui arabiaa ja toinen urdun kieltä. Heillä oli kolme lasta, tyttö ja kaksi poikaa, Ahmed paljasti lehdistölle.

Naapurit ovat kertoneet, että lähipihojen lapset saivat vierailla pihalla leikkimässä lemmikkikanien kanssa, kun Osaman lapset kävivät läheistä koulua.

- He antoivat minulle kaksi kania. Perhe oli asentanut kameran talon ulkokäytävälle, jotta he näkivät vierailijat ennen kuin päästivät heidät sisään, Ahmed jatkoi.

Jotkut lapset tekivät myös voittoa Osaman kustannuksella.

- Jos jalkapallo lensi terroristijohtajan pihamaalle, niin lapsilla ei ollut lupaa hakea sitä. Sen sijaan he saivat 100-150 rupiaa per pallo, paljasti paikallinen jäätelönmyyjä Tanvir Ahmed

Naapurit kieltävät tietäneensä, kuka talossa asuva mies oikeasti oli.

- Huhun mukaan kartanossa asui Baitullah Mehsudin veljenpoika, naapurustossa asuva teinipoika Daniel Alvi sanoi viitaten edesmenneeseen Pakistanin Taleban-liikkeen johtajaan.  

Osama Bin Laden ehti asua kartanokompleksissaan jopa 5-6 vuoden ajan, ennen kuin Yhdysvaltojen erikoisjoukot iskivät.     

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?