Entiset Navy Seal -miehet: Osaman tappajasta tuli pukuhuonepilojen kohde

Julkaistu:

Hän jää historiaan miehenä, joka ampui maailman etsityimmän terroristin – mutta kuka on tämä Yhdysvaltain Navy Seal -erikoisjoukkojen sotilas?
Kolme entistä Seal–miestä Eric Greitens, Richard Marcinko ja Stew Smith profiloivat ampujan Washington Post -lehdessä.

Ampujan henkilöllisyys säilyy ehkä salaisuutena ikuisesti, mutta kollegoidensa keskuudessa hänet tunnetaan. Ja hän varmasti saa tuntea nahoissaan urotekonsa seuraukset.

Marcinkon mukaan hänestä on varmuudella tullut eräänlainen ”pukuhuonepilojen” kohde.

- He laittavat hänet koville. Se on jotakin tyyliin: ”Jos minä olisin ollut siellä, se olisi kestänyt vain 20 minuuttia 40 minuutin sijaan”, Marcinko sanoo Washington Postille.

Smithin mukaan häntä kiusoitellaan varmasti myös laukauksen tarkkuudesta.

Mutta Sealin kulttuuriin kuuluu, että sankari ei alistu kohtaloonsa vaan iskee takaisin. ”Puhe on halpaa. Minä tein sen. Minä jätin jälkeni hiekkaan”, ampuja todennäköisesti kuittaisi Marcinkon mukaan.

Smithin mukaan varmaa on, että ampuja haluaa taas pian päästä tosi toimiin.

- Kun helikopteri seuraavan kerran tankataan ja se on lähdössä lentoon, on tuntematon ampuja ensimmäinen, joka nousee kyytiin, Smith sanoo.

Varmuudella ampujasta tiedetään ainakin, että ampuja on mies, koska Seal-joukoissa ei ole naisia.

Marcinkon ja Smithin mukaan ampuja on todennäköisesti 26-33-vuotias. Tarpeeksi vanha, jotta hän on ehtinyt suorittaa erikoiskoulutuksen päästäkseen terrorismin vastaiseen eliittijoukkoon. Silti riittävän nuori fyysisesti erittäin rankkaan työhön.

Todennäköisesti ampuja on ollut urheilija collegessa tai high schoolissa ja hän on fyysisesti vahva ja hyvässä kunnossa.

Ampuja tuskin on partansa siististi ajanut pystytukka, jollaiseksi ideaalisotilas usein kuvitellaan. Marcinko arvioi, että kyseessä on parransänkinen ja rosoisen oloinen mies ennemmin kuin huoliteltu. Marcinko kutsuu tätä "muunnelluksi siisteysstandardiksi".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt