Yllätystieto Navy Seal -iskujoukkojen jäsenistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yllätystieto Navy Seal -iskujoukkojen jäsenistä

CNN:n Anderson Cooper 360 -ajankohtaisohjelmassa kerrottiin minkälaisia taistelijoita on Navy Seal -erikoisjoukoissa, jotka suorittivat iskun Osama bin Ladenin kartanoon Pakistanissa.

3.5.2011 10:18

Iskun suoritti Navy Seal -erikoisjoukkojen erikoisryhmä 6,  joka on erikoistunut terrorismitorjuntaan ja erikoisiskuihin. Ryhmä on niin salainen, että hyvin harva edes tietää Yhdysvaltojen asevoimissa sen suorittamista tehtävistä.

-    Ryhmä on hyvin, hyvin erityinen, lähes myyttinen, kertoo toimittaja Tom Foreman.

Erikoisjoukon jäsenet ovat 20-30 vuoden ikäisiä, keski-iältään vanhempia kuin yleensä Seal-ryhmässä. He ovat erittäin hyväkuntoisia, älykkäitä, sopeutuvaisia eri tilanteisiin ja aggressiivisia. Yllättäen monet erikoisryhmän jäsenistä ovat perheellisiä, kertoo Foreman.

Heidän valmentautumisensa on erittäin rankkaa ja jatkuvaa. Ryhmän jäsenet saavat monipuolista ase-, taktiikka- ja lääkinnällistä koulutusta. Ryhmän olemassaolo, harjoittelu ja kaikkinainen toiminta on erittäin salattua. Hyvin monet ryhmän jäsenistä jatkavat työtään tiedustelupalvelussa armeijauran jälkeen, jatkaa Foreman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?