Susihyökkäys Ruotsissa: Nainen lapsineen pakeni kauhuissaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Susihyökkäys Ruotsissa: Nainen lapsineen pakeni kauhuissaan

Ruotsia kuohuttaa tapaus, jossa sudet tappoivat lastenvaunuja työntäneen äidin koiran ja olivat hyökätä tämän kimppuun. Naisen onnistui kuitenkin pelästyttää sudet karkuun.

Suomessa suden tassunjälkiä kuvattiin viime marraskusssa Kainuussa.

17.4.2011 14:13 | Päivitetty 17.4.2011 19:26

Tapaus sattui Norrtäljessä Tukholman läänissä sunnuntaiaamuna. Nainen oli aamukävelyllä lastenvaunujen ja koiran kanssa, kun sudet hyökkäsivät.

Perheen lemmikki, viiriäiskoira Tajson kulki tiellä noin 80 metriä naisen edellä, kun susista ensimmäinen hyökkäsi.

- Susi otti kiinni Tajsonista ja juoksi se mukanaan metsään, nainen kertasi kauhunhetkiään poliisille sanomalehti Aftonbladetin mukaan.

Ensimmäisen suden perässä tuli toinen susi, joka ryhtyi lähestymään naista ja lastenvaunuja. Nainen nappasi yksivuotiaan tyttärensä syliin ja ryhtyi huutamaan ja huitomaan käsillään pelottaakseen suden pois.

Susi eteni noin kymmenen metrin päähän naisesta, kun se yhtäkkiä kääntyi ympäri ja juoksi metsään. Nainen ja vauva selvisivät vammoitta.

Koiran jäänteet löydettiin myöhemmin muutaman sadan metrin päässä hyökkäyspaikasta.  

"Ei mitenkään epätavallista"

  Asiantuntija arvioi, että sudet hyökkäsivät koiran kimppuun puolustaakseen reviiriään.

- Ne pitivät koiraa sutena, joka tunkeutuu niiden reviirille. Se ei ole mitenkään epätavallista. Tiedossamme on monia samanlaisia tapauksia, sanoi tutkija Olof Liberg.

- Kun sudet näkevät koiran, ne eivät huomaa mitään muuta. Silloin ne eivät välitä, vaikka lähellä on ihmisiä.

Libergin mukaan Ruotsissa kuolee vuosittain 20-30 koiraa susien hyökkäyksissä. Yleensä sudet kuitenkin välttelevät ihmisiä.

Libergin mukaan perheenäiti teki oikein, kun yritti pelästyttää sudet pois.

- Ihmisen kannattaa hyökätä sutta kohti ja heitellä sitä kivillä -- sudet eivät hyökkää ihmisen kimppuun, Liberg vakuutti.

Sunnuntaina viranomaiset etsivät susikaksikkoa lähialueen metsistä. Viranomaiset toppuuttelivat kuitenkin puheita varsinaisen susijahdin aloittamisesta alueella.

- Siitä on vielä aivan liian aikaista keskustella, sanoi Hanna Dittrich Söderman lääninhallituksesta.

Alueen asukkaat voivat tehdä hakemuksen niin kutsutusta suojajahdista. Jahtiluvan myöntää valtion luonnonsuojeluvirasto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?