Neljä kuoli uudessa järistyksessä - "Pelottavaa"

Julkaistu: , Päivitetty:

Japanin eilisessä maanjäristyksessä on kuollut ainakin neljä ihmistä ja yli sata on loukkaantunut.
Järistys katkaisi sähköt suuresta osasta Pohjois-Japania ja pakotti ainakin kolme ydinvoimalaa turvautumaan varajärjestelmiin. Yhtäkään voimaloista ei ole saatu vielä palautettua täysin normaalitilaan.

Onagawan ydinvoimalasta maan koillisosassa pääsi vuotamaan vettä muun muassa altaista, joissa säilytetään käytettyä polttoainetta. Voimalan ympäristössä ei kuitenkaan ole havaittu säteilyä.

Ilman sähköä oli pahimmillaan yli 3,5 miljoonaa ihmistä.

Fukushiman turmavoimalassa työntekijät jouduttiin evakuoimaan järistyksen vuoksi, mutta turman ei ainakaan toistaiseksi ole todettu aiheuttaneen uusia vahinkoja.

- Tämä on niin pelottavaa. Keskiyön järistys muistutti minua kauhusta, jota tunsin kuukausi sitten. Olen saanut tarpeekseni järistyksistä. Ei enää ainoatakaan järistystä, kiitos vain, kiteytti Kazuyuki Shiroiwa etsiessään turhaan kaupoista pattereita Kitakamissa maan koillisosassa.

Japaniin eilen iskenyt 7,4 magnitudin maanjäristys oli maaliskuun tuhoisan järistyksen jälkijäristys. Se aiheutti tsunamivaroituksen, joka kuitenkin peruttiin myöhemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt