Libyan hallitus valmis poliittiseen ratkaisuun - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Libyan hallitus valmis poliittiseen ratkaisuun

Libyan hallitus ilmoittaa olevansa valmis neuvottelemaan poliittisista uudistuksista ulkovaltojen kanssa. Hallituksen tiedottajan mukaan maa voi järjestää vaalit, kunhan päätösvalta johtaja Muammar Gaddafin asemasta pysyy libyalaisilla.

Libyan varaulkoministeri Abdelati Obeidi on kirtänyt Turkissa. Kreikassa ja Maltalla keskustalemassa keinoista Libyan konfliktin ratkaisemiseksi.

5.4.2011 6:26

Hallituksen tiedottaja korosti, että päätösvalta Libyan asioista on libyalaisilla. Gaddafin asemasta maa ei aio neuvotella ulkopuolisten kanssa.

Muun muassa Italia on vaatinut, että Gaddafin ja hänen perheensä pitää luopua vallasta. Italian usko diplomaattiseen ratkaisuun on heikentynyt sitä mukaa kun taistelut Libyan hallitusta tukevien joukkojen ja kapinallisten välillä ovat jatkuneet.

Libyan ulkoministeri on neuvotellut viime päivien aikana ulkovaltojen kanssa Kreikassa, Turkissa ja Maltalla. Gaddafi puolestaan on näyttäytynyt kannattajilleen maan pääkaupungissa Tripolissa.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan maa veti maanantai-iltana taistelukoneensa Libyasta. Ne oli tarkoitus kotiuttaa jo viikonloppuna, mutta Naton toivomuksesta koneet pysyivät operaatiossa kaksi ylimääräistä päivää.

Länsiliittouman Libya-operaation vetovastuu siirtyi viime viikolla sotilasliitto Natolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?