Mies pääsi sellistä vaimon valefaksien avulla, piiloutui sohvaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies pääsi sellistä vaimon valefaksien avulla, piiloutui sohvaan

Espanjan poliisi kertoo pidättäneensä miehen, joka pakeni kaksi kertaa vankeudesta vaimonsa valefaksien avulla.

1.4.2011 23:11

Joulukuussa mies oli pidätyssellissä Arganda del Reyn oikeustalolla odottamassa oikeudenkäyntiä, kun faksilaite alkoi raksuttaa. Viranomaiset lukivat faksin läpi, jonka lähettäjäksi oli merkitty alueellinen oikeuslaitos.

Sen jälkeen viranomaiset saivat puhelun henkilöltä, joka esittäytyi alueoikeuden edustajaksi. Puhelimessa määrättiin 57-vuotias mies vapautettavaksi.

Hämmentyneet viranomaiset yrittivät varmistaa määräystä soittamalla takaisin alueoikeuteen, mutta heidän puheluihinsa ei vastattu. Kun he yhtäkkiä saivat toisen soiton vapauttamispäätöksestä, mies päätettiin päästää vapaaksi odottamaan taksia.

Molemmat soitot olivat kuitenkin tulleet sellissä olleen miehen vaimolta.

Poliisi sai karkulaisen kiinni viimein perjantaina Madridissa sijaitsevasta asunnosta. Kun poliisi hyökkäsi asuntoon kattoikkunan kautta, mies oli piilossa ontossa sohvassa.

Mies oli myös tehnyt asuntoon salaisen sisäänkäynnin ja teeskennellyt olevansa italialainen professori, etteivät poliisit hoksaisi hänen olevan mystinen faksipakenija.

Joulukuun faksipako ei ollut ensimmäinen laatuaan vaan mies oli puijannut viranomaisia aikaisemminkin. Hän pakeni lokakuussa Valdemoron vankilasta käyttämällä täsmälleen samaa menetelmää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?