Japani varpaillaan: "Kolmosreaktorin sydämessä voi olla vaurio" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Japani varpaillaan: "Kolmosreaktorin sydämessä voi olla vaurio"

Japanissa epäillään, että Fukushiman ydinvoimalan kolmosreaktorin sydämessä voi olla vaurio.

Tepcon työntekijät keräävät tietoja ykkös- ja kakkosyksikön keskuksessa Fukushima Daiichin ydinvoimalassa.

25.3.2011 9:33 | Päivitetty 25.3.2011 9:59

Maan ydinturvallisuudesta vastaava virasto epäilee, että kolmosreaktorin paineastia saattaa olla vaurioitunut. Ydinpolttoaine on paineastian sisällä.

Myös ydinvoimalayhtiö Tepco on vahvistanut epäilyn kolmosreaktorin paineastian vaurioitumisesta. Jos epäily pitää paikkansa, siihen liittyy aiempaa vakavamman radioaktiivisen vuodon vaara.

Säteilytaso on noussut Fukushiman ydinvoimalan lähialueella, kertoo uutistoimisto Kyodo. Japanin viranomaisten mukaan 30 kilometrin säteellä voimalasta saa vuorokaudessa säteilyannoksen, joka ylittää sallitun vuotuisen säteilyrajan.

Ydinturvaviranomaisten mukaan Fukushiman kolmosyksikön turbiinihallissa on mitattu säteilyarvo, joka ylittää 10000-kertaisesti tavanomaisen arvon.

Kolme työntekijää altistui eilen säteilylle korjaustöissä turbiinihallissa. Kolmosyksikön korjausyritykset on keskeytetty tänään säteilymittauksen ajaksi.

Japanin puolustusministeri Toshimi Kitazawa kertoo, että Yhdysvaltojen joukot ryhtyvät auttamaan maanjäristyksessä vaurioituneen ydinvoimalan reaktoreiden jäähdyttämisessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?