Täällä lännen hävittäjät odottavat lähtökäskyä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Täällä lännen hävittäjät odottavat lähtökäskyä

Länsimaat, Arabiliitto ja Nato neuvottelevat tänään sotilaallisista toimista Libyan hallintoa vastaan. Useat maat ovat jo kertoneet valmiuksistaan osallistua operaatioon.

Ranskan lentotukialus Charles de Gaulle voisi lähteä liikkeelle Toulonista sunnuntaina.

19.3.2011 12:12 | Päivitetty 19.3.2011 12:07

Ranska: - Hävittäjäkoneita lentotukikohdissa maan eteläosassa Marseillessa ja Istresissä sekä Korsikan saarella. Koneet ehtisivät Libyaan Ranskan eteläosista noin puolessatoista tunnissa ja Korsikalta noin tunnissa. Istresissä on myös tankkauskone.

- Lentotukialus Charles de Gaulle voisi lähteä liikkeelle Toulonista sunnuntaina. Se saavuttaisi Libyan rannikon puolessatoista vuorokaudessa.

Britannia: - Hävittäjä-, tiedustelu- ja tankkauskoneita, joita on perjantaista lähtien siirretty lentotukikohtiin lähemmäksi Libyaa. - Kaksi taistelualusta on jo Libyan rannikolla.

Yhdysvallat: - Merivoimilla on Välimerellä viisi taistelualusta ja satoja sotilaita. - Useita tukikohtia Välimeren rantavaltioissa Italiassa, Kreikassa, Espanjassa ja Turkissa.

Italia: - Lentotukikohtia Etelä-Italiassa ja Sisiliassa, jotka ovat Libyaa lähinnä.

Norja: - Hävittäjäkoneita sekä kuljetuskoneita humanitaarista työtä varten.

Tanska: - Hävittäjä- ja kuljetuskoneita. Koneet olivat lauantaina valmiita lähtemään Etelä-Euroopassa sijaitsevaan lentotukikohtaan matkassaan noin 100 hengen miehistö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?