Karkotetun venäläisrikollisen kone käännytettiin Pietarista - laskeutui Helsinkiin

Julkaistu:

"Punaisena Tarzanina" tunnettu venäläinen Vjatsheslav Datsik joutui oudon pallottelun kohteeksi, kun hänet karkotettin perjantaina Norjasta takaisin kotimaahansa.
Venäjä oli itse pyytänyt vaarallisena pidettyä Datsikia palautettavaksi, mutta kun lennon laskeutumisen aika tuli Pietariin Pulkovon kentälle, paikalliset viranomaiset eivät antaneet laskeutumislupaa.

- Datsik ei kuitenkaan palannut takaisin Norjaan, vaan hänen koneensa laskeutui Suomeen, Rbk.ru-uutissivusto kertoi pietarilaisiin viranomaisiin viitaten.

Ongelmana oli se, ettei Datsikia kuljettaneella Cessna 650 -koneella ollut Venäjän ilmailuviranomaisten laskeutumislupaa.

Datsikia kuljettanut kone saapui Pulkovolle kello 11.30 paikallista aikaa perjantaina, josta se käännytettiin kuitenkin kohti Suomea.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Datsikin kone nousi tämän jälkeen uudelleen ilmaan ja suuntasi kohti Venäjän rajaa, mutta senkään jälkeen konetta ei päästetty laskeutumaan. Tällä hetkellä ei ole tietoa, missä kone nyt on.

Murroista pakkohoitoon


Datsik on menestynyt kicboxingin ja nyrkkeilylajien harrastaja, joka tuomittiin Venäjällä pakkohoitoon hänen tehtyään useita murtoja puhelinliikkeisiin. Hänen todettiin myös sairastavan skitsofreniaa ja häntä syytetään kuulumisesta uusnatseihin.

Datsik karkasi kesällä 2010 Leningradin alueella olevasta psykiatrisesta sairaalasta.

Myöhemmin Datsik ilmaantui yllättäen Norjaan, jossa hän ilmoittautui pistoolin kanssa paikalliselle poliisiasemalle ja pyysi poliittista turvapaikkaa. Hän kertoi joutuneensa Venäjällä kidutetuksi ja syytti, että hänen sairausdiagnoosinsa oli keksitty.

Helmikuussa norjalainen oikeusistuin päätti, että Datsik palautetaan Venäjälle.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt