Paljastus: Yhdysvaltain armeijalla salainen operaatio Facebookissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paljastus: Yhdysvaltain armeijalla salainen operaatio Facebookissa

Sosiaalisessa mediassa oikeilta vaikuttavat henkilöt voivatkin olla Yhdysvaltain armeijan propagandakoneistoa. Asiasta kertoi The Guardian.

US Central Commandin komentajan James Mattisin mukaan operaatiolla pyritään syömään vihollisen kertomusten uskottavuutta.

18.3.2011 7:38

Yhdysvaltain armeija on kehittämässä ohjelmistoa, jolla se pyrkii vaikuttamaan keskusteluihin sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa ja Twitterissä.

Kalifornialainen Ntrepid-yhtiö on tehnyt United States Central Commandin (CENTCOM) kanssa sopimuksen ohjelmiston kehittämisestä propagandatarkoitukseen. Sopimuksen arvo on  noin kaksi miljoonaa euroa.

Ohjelmistolla yksi henkilö voi hallita kymmentä erillistä verkkoidentiteettiä, jotka sijaitsevat näennäisesti eri puolilla maapalloa.

Sopimuksessa määritellään, että jokaisella verkkoidentiteetillä on oltava uskottava tausta, historia ja persoonallisia yksityiskohtia. Näitä profiileja ohjaa 50:n ihmisen ryhmä Yhdysvalloissa. Heidän täytyy pystyä toimimaan ilman pelkoa paljastumisesta.

Verkko-operaatio on suunnattu lähinnä arabiankieliselle alueelle, sillä Yhdysvaltain lainsäädännön mukaan psykologisia operaatioita ei saa kohdistaa oman maan kansalaisiin.

Maailmalla pelätään, että mikäli Yhdysvallat alkaa käyttää sosiaalista mediaa tällä tavalla, pian muut valtiot ja yritykset seuraavat perässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?