Jo toinen USA:n tukialus altistui säteilylle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jo toinen USA:n tukialus altistui säteilylle

Jo toinen Yhdysvaltain 7. laivaston lentotukialus on altistunut Japanin vahingoittuneista ydinvoimaloista vuotavalle radioaktiiviselle säteilylle.

332,8 metriä pikä USS George Washington on maailman suurimpia lentotukialuksia.

15.3.2011 15:06

Yhdysvaltain laivaston supertukialus USS George Washingtonilla on mitattu vähäisiä säteilypitoisuuksia, kertoi merivoimat tiistaina.

USS George Washington on Yokosukan satamassa huoltokäynnillä, noin 280 Okumassa sijaitsevasta Fukushima Daiichin ydinvoimalasta.

Säteilytulosten seurauksena tukialuksen miehistö on määrätty pysyttelemään sisätiloissa ja sekä tarkkailemaan tuuletussysteemeitä.

- Ei ole olemassa mitään välitöntä riskiä, mutta toimintaohjeemme ovat hyvin tiukat, totesi Yhdysvaltain laivastoa Japanissa komentava vara-amiraali Richard Wren, kertoo CNN.

Amiraalin mukaan 12 viime tunnin aikana mitattu säteilyannos on hieman pienempi, mitä luonnollisesta taustasäteilystä kertyy ihmisen kehoon kuukaudessa.

Maanantaina Yhdysvaltain 7. laivasto veti aluksiaan kauemmas Japanin rannikolta, kun 17:ltä helikoptereiden miehistön jäseneltä mitattiin tavanomaista suurempia säteilyarvoja näiden lennettyä avustustehtäviä Japanin tuhoalueille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?