Tv: Gaddafin tankit tulittavat asuintaloja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tv: Gaddafin tankit tulittavat asuintaloja

Libyassa johtaja Muammar Gaddafin joukkoja syytetään raskaiden aseiden käytöstä siviilikohteita vastaan.

5.3.2011 11:33

Arabi-tv-kanavien haastattelemien asukkaiden mukaan Gaddafin joukkojen panssarivaunut ovat tulittaneet asuintaloja läntisessä Zawijan kaupungissa, missä armeija yrittää kukistaa kapinallisten rippeet.

Kaupungin moskeijoissa on julistettu jihad eli pyhä sota armeijan hyökkäystä vastaan.

Kapinallisten mukaan Gaddafin joukot ottivat eilen hallintaansa suuren osan Zawijan kaupungista, joka sijaitsee vain 50 kilometrin päässä maan pääkaupungista Tripolista sen länsipuolella.

Kapinan pääalueella maan itäosassa kapinallissotilaat kertovat jatkavansa hivuttautumista kohti länttä.

Uutistoimistojen mukaan kapinalliset kontrolloivat eilisten taistelujen jälkeen itäisen Ras Lanufin öljysatamakaupungin avainkohteita. Lääkäri kertoi kahdeksan kuolleen ja 21:n haavoittuneen taisteluissa.

Tänään kapinalliset sanovat edenneensä Ras Lanufista 60 kilometriä kohti länttä pieneen Bin Jawadin kaupunkiin ja ottaneensa sen haltuunsa.

Bengasin kaupungissa kymmenien kerrotaan kuolleen, kun suurella asevarikolla tapahtui räjähdyksiä. Kolmen sairaalan tiedossa on 46 kuollutta.

Varikon räjähdysten syystä ei kapinallisten mukaan ole varmuutta. Ensiksi niiden aiheuttajaksi nimettiin Gaddafin tukijoiden ilmaisku kapinallisten valtaamalle armeijan varikolle.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?