Lottovoittajien karut kohtalot: Huumejuhlia, alkoholismia, ilotyttöjä, velkakierre, avioero...

Tuoko raha onnea? Ei ainakaan näille viime vuosien voittajille.

24.2.2011 8:27

IS kertoi eilen brittiläisestä Michael Carrollista, 27, joka voitti lotossa 9,7 miljoonaa puntaa (11,4 miljoonaa euroa) vuonna 2002.

Carroll tuhlasi rahojaan viinaan, huumeisiin, prostituoituihin ja muuhun huvitteluun. Nyt kaikki rahat ovat menneet. Oikeus totesi rattijuopumustuomion yhteydessä, että Carroll on alkoholisti.

Voittajalle velkakierre

Hyvin ei käynyt myöskään brittiläiselle Pete Kylelle, joka voitti vajaat kuusi vuotta sitten lottoarvonnasta 6,4 miljoonan euron arvoisen potin.

Voitosta hullaantunut armejan leivissä työskennellyt mies tuhlasi rahojaan hienoihin autoihin, luksuslomiin, sekä asuntoihin. Voittaja jakeli rahojaan myös kavereilleen ja lapsilleen.

Kylen rahat loppuivat jo kolme vuotta sitten. Voitosta jäivät jäljelle työpaikka rähjäisessä hotellissa Plymouthissa ja paha velkakierre.

The Sun -lehden varoittavassa esimerkissä puhui myös Kylen hyvä ystävä.

- Hänellä oli mahdollisuus kääntää elämänsä suunta, mutta hän mokasi ja pahasti.

Uudet rinnat ja huumeita

Päälle parikymppisen englantilaisen Callie Rogersin elämä muuttui kertaheitolla vuonna 2003. Neito voitti lotossa vajaa kolme miljoonaa euroa ollessaan vasta 16-vuotias.

Rakkaus löytyi kaksi viikkoa rahojen kolahdettua tilille, mutta se ei estänyt Rogersia törsäämästä rahojaan. Nuori nainen hankki itselleen uuden rintavarustuksen, juhli holtittomasti kokaiinin voimalla, hankki kalliita vaatteita ja osti uusia autoja.

Vuoteen 2010 mennessä Rogers oli tuhlannut melkein koko omaisuutensa. Uuden miehen löytänyt kahden lapsen äiti paljasti Closer -lehdelle olevansa silti onnellisempi kuin koskaan.

- Olen vihdoin kasvanut naiseksi, jollainen haluan olla.

Lottovoitto johti mullan alle

Leipuri Keith Gough voitti noin kymmenen miljoonaa euroa vuonna 2005, kertoo Daily Mail -lehti.

Brittiläinen lottoaja jätti samantien työnsä ja alkoi törsätä rahojaan oikein olan takaa. Mies osti muun muassa asuntoja, autoja, kilpahevosia ja suosikkijalkapallojoukkueensa aition.

Vuonna 2007 Goughin 25 vuotta kestänyt avioliitto päättyi ja mies ratkesi ryyppäämään.

Huono onni jatkui vielä alkoholiklinikallakin, kun pitkäkyntinen huijari vei mieheltä noin 800 000 euroa. Gough kuoli vuonna 2010 pitkäaikaisen sairauden jälkeen.

Luuli voittaneensa - tuhlasi sukulaisten säästöt

Joskus karuun kohtaloon riittää, että luulee voittaneensa lotossa. Savon Sanomat kertoi viime vuoden joulukuussa suomalaisnaisesta, joka luuli olevansa lottovoittaja.

Viisikymppinen nainen sai sähköpostia Hollannista vuonna 2008. Siinä kerrottiin, että nainen on voittanut lotossa 980 000 euroa.   Rahojen saamiseksi naisen täytyi kuitenkin maksaa etumaksu. Etumaksun jälkeen lähetettiin pyyntö lisämaksusta. Etumaksupyyntöjä sateli, mutta lottovoittoa ei tilillä näkynyt.

Työkyvyttömyyseläkkeellä oleva nainen käytti maksuihin kehitysvammaisen poikansa säästöjä yhteensä kymmeniä tuhansien eurojen edestä.   Myös erään yhdistyksen tililtä hävisi saman verran valuuttaa.

"Lottovoittaja" turvautui lopulta yli 80-vuotiaiden vanhempiensa pankkitiliin ja nosti väärennetyn valtakirjan avulla yhteensä 36 000 euroa.

Nainen tuomittiin 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja 40 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?