Allegron myöhästymiset ärsyttävät Venäjällä: Suomalaiset eivät osaa! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Allegron myöhästymiset ärsyttävät Venäjällä: Suomalaiset eivät osaa!

Venäjällä julkaistiin lauantaina tylyjä tilastoja siitä, kuinka Allegro-junan jatkuva myöhästely johtuu Suomen päästä.

Allegro aloitti liikennöintinsä 12. joulukuuta eli reilut kaksi kuukautta sitten

19.2.2011 16:40

Allegro aloitti liikennöintinsä 12. joulukuuta eli reilut kaksi kuukautta sitten. Gazeta.ru-lehden mukaan Allegro on sinä aikana tullut Suomen puolelta myöhässä Venäjän puolelle peräti 27 kertaa.

Sen sijaan Pietariin juna on saapunut myöhässä vain 12 kertaa - kiitos venäläisten junankuljettajien.

- Myöhästymisiä on onnistuttu ottamaan kiinni sen ansiosta, että Venäjällä junaa kuljettamaan valittiin kovan tason ammattilaiset kilpailutuksen jälkeen, kirjoitti Rosbalt-uutistoimisto.

"80 prosenttia junista myöhässä Helsinkiin"

Uutistoimiston mukaan Venäjän puolelta Allegro-junat tulevat puolestaan ajoissa Suomen puolelle, mutta sitten tapahtuu jotain kummaa.

- Tilastot osoittavat, että 80 prosenttia junista saapuu myöhässä Helsinkiin, vaikka ne ovat tulleet aikataulussa rajan yli, Rosbalt kirjoitti.

Uutistoimiston mukaan näyttääkin siltä, että Allegron myöhästymisistä on tullut jo jonkinlainen "tavaramerkki", vaikka venäläiset odottivat kovasti näkevänsä eurooppalaisen tason palvelua.

- Täytynee toistaiseksi vain odottaa, että reitti vakiinnuttaa asemansa, ja että kokemusten vaihto käytännön olosuhteissa auttaa suomalaisia asiantuntijoita lähestymään työnsä tasossa pietarilaisia kollegojaan, Rosbalt ironisoi.

Viisi tuntia myöhässä lauantaina

Tuorein Allegron myöhästyminen sattui lauantaina Vainikkalassa, kun Pietarista Sumeen tullut Allegro hyytyi raja-asemalle.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan matkustajat joutuivat  odottamaan korvaavaa junaa tuntikausia Vainikkalassa. Kaiken lisäksi Allegrossa ei toiminut lämmitys, sillä vikaa oli junan sähköjärjestelmässä.

Helsinkiin matkustajat saapuivat lopulta viisi tuntia myöhässä.

- Jo nyt on selvä, että tämä Allegron perässä roikkuva "negatiivinen laahus" voi vähentää merkittävästi sen suosiota matkustajien keskuudessa, kirjoitti uutispalvelu Fontanka Pietarissa lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?