Egyptin kriisi: "Olen nälkäinen, mutta en myy sieluani ruuasta!" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Egyptin kriisi: "Olen nälkäinen, mutta en myy sieluani ruuasta!"

Yli viikon Zaki Abdel-Aziz on ollut poissa töistä ja ilman rahaa. Hän on yksi miljoonista egyptiläisistä, joilla on toivoa, muttei käteistä.

4.2.2011 0:50

Hänen vaimonsa ja kolme lasta ovat nälkäisiä, väsyneitä ja hermostuneita. Heillä on säästöissä enää kolmisentoista euroa (sata Egyptin puntaa) - eikä lisää rahaa ole näköpiirissä.

Kunnes 45-vuotias Abdel-Aziz sai puhelun tiistaiyönä.

- Mies puhelimessa kysyi minulta: "Zaki, et ole ollut viikkoon töissä, eikös vaan? Sinullahan ei ole rahaa?"

- Hän jatkoi: "Tule huomenna ulos, niin saat sata puntaa rahaa ja kassillisen ruokaa. Liityt ainoastaan meihin, jotka olemme Tahririn aukion pettureita vastaan."

Valtion rekisteritoimistolla työskentelevä Abdel-Aziz torjui tarjouksen vihaisena.

- Olen nälkäinen, mutta en myy sieluani ruuasta!

Hinnat nousevat, hyllyt tyhjenevät

Presidentti Hosni Mubarakin kannattajat suuntasivat keskiviikkona kulkunsa kohti Tahririn aukiota Kairon keskustassa ja taistelivat verisesti Mubarakin vastustajien kanssa. Silloin Kairo peittyi mellakan ääniin.

Kaupat ovat laittaneet mellakoiden jälkeen lappuja luukulle, tehtaita on pysäytetty ja pankkien ovia suljettu. Kauppiailla ei ole mahdollisuuksia täyttää hyllyjään eikä työntekijöille ole pystytty maksamaan palkkoja.

Peruselintarvikkeiden ja päivittäistavaroiden hinnat ovat nousseet pahimmillaan 50 prosentilla sitä mukaa, kun hyllyt ovat tyhjentyneet.

Ruokapula ja rahanpuute nostattavat raivoa egyptiläisten keskuudessa - sekä Mubarakin vastustajissa että kannattajissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?