Mielenosoittajia kokoontuu Kairon keskustaan - miljoonaa odotetaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mielenosoittajia kokoontuu Kairon keskustaan - miljoonaa odotetaan

Kairon keskustaan on varhain aamulla kokoontunut yli 5000 ihmistä.

Mielenosoittajia Tahirin aukiolla Kairossa maanantai-iltana. Tiistaina oppositioryhmät aikovat marssittaa kaduille miljoona ihmistä.

1.2.2011 8:56 | Päivitetty 1.2.2011 9:20

Monet uhmasivat öistä ulkonaliikkumiskieltoa ja yöpyivät Tahrir-aukiolla, josta on tullut mielenosoitusten keskuspaikka.

Presidentti Hosni Mubarakin vastainen oppositio valmistautuu tänään varsinaiseen voimannäytökseen. Se on kutsunut Kairoon miljoonan miehen -marssiksi nimetyn mielenosoituksen. Vastaavaa protestia yritetään saada kokoon Aleksandrian satamakaupungissa.

Mielenosoittajat ovat julistaneet myös yleislakon ympäri maata.

Mubarakin vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Egyptissä jo viikon. Mubarak on luvannut aloittaa vuoropuhelun opposition kanssa.

Egyptin armeija on ilmoittanut, ettei se aio käyttää väkivaltaa mielenosoittajia vastaan.

Muut maat ovat panneet viime päivinä vauhtia kansalaistensa evakuointeihin Egyptistä. Yhdysvallat lennätti maanantaina pois yli 1200 amerikkalaista ja aikoo jatkaa lentoja tänään.

Eurooppalaiset lentoyhtiöt tekevät ylimääräisiä lentoja ja käyttävät normaalia suurempia koneita, jotta mahdollisimman moni Egyptistä pois pyrkivä mahtuisi mukaan. Myös Kiina ja Japani lennättävät  kansalaisiaan kotimaahan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?