Suurlähettiläs: Tunnelma Hurghadassa selvästi muuttunut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suurlähettiläs: Tunnelma Hurghadassa selvästi muuttunut

Tunnelma Egyptin Punaisenmeren rantakohteissa Hurghadassa ja Sharm el Sheikhissä on Suomen Kairon-suurlähettilään mukaan muuttunut huonompaan suuntaan.

30.1.2011 8:58

– Arvelen tilanteen muuttuneen enemmän Hurghadassa, koska se on oikea kaupunki. Sieltä on vedetty pois poliisit, ja asukkaat ovat ryhtyneet järjestäytymään partioiksi suojellakseen omaisuuttaan, suurlähettiläs Roberto Tanzi-Albi kertoo.

Edustusto on hänen mukaansa jatkuvasti yhteydessä matkanjärjestäjiin. Suurlähetystöön ei ole kantautunut tietoja, että suomalaisilla olisi erityistä hätää.

– Tänään harkitsemme yhdessä ulkoministeriön kanssa, miten matkustussuositusta muutetaan, Tanzi-Albi huomauttaa.

Kairossa tilannetta pahentavat lähettilään mukaan kaupungilla liikkuvat huligaanit. Tilanne on erityisen paha tietyissä kaupunginosissa.

– Esimerkiksi Maadin kaupunginosassa vankilasta pääsi vankeja vapaaksi ja siellä ammuskellaan ja ryöstellään kauppoja ja asuntoja. Tilanne on siellä todella huono.

Kaupungin keskustassa sen sijaan oli suurlähettilään mukaan eilen hiirenhiljaista. Mutta sielläkin asukkaat ovat järjestäytyneet partioiksi.

– Virka-asuntoni kulmalla oli koko yön metalliputkin varustautunut miesjoukko mahdollisten ryöstelijöiden varalta. Täällä oli kuitenkin viime yönä ihan rauhallista, Tanzi-Albi kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?