Poliisi vapautti kaksi pidättämäänsä toimittajaa Egyptissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi vapautti kaksi pidättämäänsä toimittajaa Egyptissä

Egyptin poliisi pidätti keskiviikkona uutistoimisto AP:n videokameramiehen ja hänen avustajansa, jotka olivat kuvaamassa mielenosoittajien ja turvallisuusviranomaisten välistä kahakkaa.

Hallitus on yrittänyt tukahduttaa Egyptin mielenosoituksia voimalla.­

27.1.2011 10:26

Toimittajat Haridi Hussein Haridi, 54, ja Haitham Badry, 23, vapautettiin torstaina.

Molemmilla miehillä oli pidätettäessä mukanaan Egyptin viranomaisten myöntämä asiakirja, joka osoitti heidän olevan toimittajia.

Haridi ehti soittaa pidätyksestä AP:lle. Heidät oli laitettu poliisin pakettiautoon ja ajettu tuntemattomaan paikkaan ennen kuin matkapuhelin oli laitettu pois päältä. 18 tuntia myöhemmin Haridi soitti kollegalleen, että he olivat poliisin hoteissa eikä heitä kohdeltu huonosti.

Toimittajien suojelemisen puolesta puhuva valiokunta vaati Egyptin poliisia vapauttamaan ainakin seitsemän pidättämäänsä toimittajaa.

AP:n valokuvaaja joutui myös Egyptin poliisin pahoinpitelemäksi mielenosoituksia valokuvatessaan.

Valiokunnan mukaan viranomaiset ovat sulkeneet kahden itsenäisen egyptiläisen sanomalehden nettisivut ja estäneet pääsyn internetissä sosiaaliseen mediaan.

Al-Masry Al-Youmin Lina Attalah kertoi valiokunnalle, että neljä poliisia oli kiskonut häntä hiuksista ja potkineet häntä kasvoihin ja selkään.

AP:n kameramies Haridi Hussein Haridi (vas.) ja hänen avustajansa Haitham Badry pidätettiin keskiviikkona.­

Siviilipukuiset poliisit pidättivät kameramiehen Kairon keskustassa keskiviikkona.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?