Apple tahkosi hurjan miljarditilin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Apple tahkosi hurjan miljarditilin

Yhdysvaltalaisen tietokone- ja matkapuhelinvalmistaja Applen myynti loka-joulukuussa ylitti ennusteet.

19.1.2011 6:25

Apple myi loka-joulukuussa 7,3 miljoonaa iPadia ja yli 16 miljoonaa iPhonea. Niin matkapuhelimet, tablettitietokoneet kuin kannettavat tietokoneetkin menivät kuumille kiville joulumyynnissä.

Keväällä markkinoille tullut uutuuslaite iPad meni jo paremmin kaupaksi kuin edellisellä vuosineljänneksellä. Silloin sijoittajat olivat pettyneitä, kun laitteita ostettiin vain 4,2 miljoonaa kappaletta.

Ennakoitua paremman tuloksen toivotaan lohduttavan sijoittajia, jotka säikähtivät toissapäivänä pahanpäiväisesti yhtiön perustajan Steve Jobsin kerrottua jäävänsä sairauslomalle. Jobsille tehtiin maksansiirto kaksi vuotta sitten.

Yhtiö teki viimeisellä vuosineljänneksellä ennätysmäisen nettotuloksen, 6 miljardia dollaria (4,48 miljardia euroa). Sen liikevaihto kasvoi lähes 20 miljardiin euroon, kun analyytikot olivat arvioineet sen jäävän noin 18 miljardiin.

Uutinen Jobsin sairaudesta pudotti Applen osakekurssia reippaasti alkuviikosta. Tiistaipäivän päätteeksi lasku rauhoittui 2,3 prosentin tuntumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?