Ruumiinavausten tulokset julki: Tämän takia 5 000 lintua kuoli mystisesti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruumiinavausten tulokset julki: Tämän takia 5 000 lintua kuoli mystisesti

5000 linnun mystinen joukkokuolema Yhdysvaltain Arkansasissa vuodenvaihteessa on todennäköisesti selvinnyt. Lintuja alkoi putoilla oudosti uudenvuodenyönä.

Tuhansien lintujen kuolinsyyksi paljastui ilotulitus.

7.1.2011 8:07

Ilotulitus on paljastunut noin 5 000 linnun joukkokuoleman syyksi, kertoo USA Today-lehti.

- Se oli asuinalueella iltakymmenen jälkeen alkanut ammattitason ilotulitus, joka pelotti linnut niiden yöpesistään, ja ne lensivät päin taloja, koripallolevyjä ja kuorma-autoja, kertoo riista- ja kalastuskomission ornitologi Karen Rowe lehdelle.

Hän sai keskiviikkona kuolleiden lintujen kuolinsyytutkimusten tulokset.

Julkisuudessa lintujen joukkokuoleman syyksi arvioitiin myös muun muassa raekuuroa, rajua ukkoskuuroa, tornadoa ja hallituksen ruiskuttamaa myrkkyä.

Linnunraadot löydettiin noin puolentoista kilometrin mittaiselta alueelta Beeben kaupungista.

Lintuja löytyi muun muassa talojen katoilta ja teiltä.

Outoja lintukuolemia on raportoitu tapahtuneen myös Louisianassa, jossa kuoli 450 lintua sekä Kentuckyssa, jossa löydettiin satoja kuolleita lintuja viime viikolla.

Linnuilla huono näkö

Beeben poliisipäällikkö Wayne Ballew vahvistaa lehdelle, että joku ampui ammattilaismaisia ilotulitteita lähellä puiden oksia, joissa linnut olivat.

- Ne ravistelivat ikkunoita, myös taloani.

Rowe on jututtanut asukkaita, jotka asuvat lähistöllä, jossa lintuja löytyi kuolleina. Kekustelut vahvistavat, että linnut pelästyivät äänekästä ilotulitusta, joka tapahtui lintukuolemien aikaan.

- Valitettavasti linnuilla, punaolkaturpiaaleilla ja kottaraisilla, on erittäin rajallinen hämärännäkö. Mutta jos tämä olisi tapahtunut keskellä vehnä- tai maissipeltoa, emme luultavasti olisi koskaan huomanneet sitä, sanoo lintuekologi Robert Meese.

- Erityisesti lintuja lensi kattoihin ja talojen seiniin 40 kilometrin tuntivauhdilla, hän jatkaa.

Linnut myös lensivät suhteellisen lähellä toisiaan. - Linnuilla todettiin vammoja ja verenvuotoa rintakehässä, ja lintujen siipien etureunat olivat murtuneet, sanoo Rowe.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?