Neljäs mystinen joukkokuolema: kalastajat löysivät 100 000 kiloa sardiineja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Neljäs mystinen joukkokuolema: kalastajat löysivät 100 000 kiloa sardiineja

Eläinten mystiset joukkokuolemat jatkuvat, Brasilialaiset kalastajat ovat löytäneet sata tonnia rannalle ajautuneita sardiineja, kissakaloja ja rumpukaloja.

5.1.2011 8:08

Ensimmäiset kuolleet kalat löytyivät eteläbrasialaisen Paranán osavaltion rannikolta jo viime torstaina. Tapauksesta kertoi brasilialainen verkkojulkaisu Paranáonline.

Kalojen joukkokuolema on kova isku alueen 2 800 kalastajalle, sillä Paranaguan kaupungin terveysviranomaiset ovat kehottaneet alueen asukkaita välttämään kalan ja muiden merenelävien syömistä, kunnes joukkokuoleman syy on selvitetty.

Paranan osavaltion ympäristötutkimuslaitoksen tutkijat ottivat sunnuntaina kaloista näytteitä. Tutkimusten tulokset selviävät myöhemmin tänään.

- Joudumme odottamaan saadaksemme selville, mitä on tapahtunut. Voimme vain arvella, että jokin kalastusalus on laskenut saaliinsa mereen tai kuolemien syynä on jokin luonnon epätasapainotila tai kemikaalien vuotaminen mereen, totesi Paranan osavaltion väestönsuojelusta vastaava kapteeni Edson Oliveira Avila Paranáonline-verkkolehdelle.

Vuodenvaihteen tienoilla Yhdysvalloissa on todettu kaksi lintujen joukkokuolemaa ja yksi kalojen joukkotuho.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?