Ulkomaat

Schwarzeneggerin "kuvernaattori"-kausi päättyi - mitä seuraavaksi?

Julkaistu: , Päivitetty:

Arnold Schwarzenegger kieltäytyy paljastamasta, mitä tekee seuraavaksi.
Hän on tiistaina ensimmäistä päivää "työttömänä", kun Kalifornian kuvernööri on vaihtunut.

- Tärkeintä tässä työssä, jota olen tehnyt nämä seitsemän vuotta, on intohimo. Ei saa olla peloissaan. Pitää tajuta nopeasti, että poliittinen riskinotto ei ole poliittinen itsemurha, Schwarzenegger sanoi Los Angeles Times -lehdelle.

Schwarzenegger ei ole sanonut suoraan, aikooko jatkaa Hollywood-uraansa. Hän on vastannut kyselyihin vain "en tiedä".

Entinen voimamies saattaa kirjoituttaa myös muistelmansa, ryhtyä esitelmöijäksi tai siirtyä kokonaan liike-elämään.

- Vaihtoehtoja on tietysti paljon, kun on tehnyt niin monenlaista.

- Talouteni on toki turvattu loppuelämäni, ja sen takia on oikeastaan vain hauskempaa ryhtyä kaikenlaiseen. Olen aina sanonut, että ei pidä ajatella vain rahaa, vaan pitää suhtautua tekemisiinsä intohimoisesti.

Muskelimies, elokuvatähti ja poliitikko

  • Syntynyt Itävallassa heinäkuussa 1947.
  • Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kehonrakentajista: voitti kuusi Mr Olympia -titteliä, viisi Mr Universum -titteliä ja kerran Mr World -tittelin.
  • Perusti postimyyntiyrityksen, joka menestyi erittäin hyvin. Schwarzenegger on suorittanut taloustieteen loppututkinnon Wisconsinin yliopistossa.
  • Aloitti elokuvauransa jo 1970-luvulla. Läpimurto elokuvassa Conan barbaari vuonna 1982. Vuonna 1984 tehty Terminator-tuhoaja nosti Schwarzeneggerin supertähdeksi. Esiintynyt lähes 40 elokuvassa.
  • Vuonna 2003 Schwarzeneggeristä tuli ensimmäinen ulkomailla syntynyt Kalifornian kuvernööri sitten vuoden 1862. Hänet valittiin uudelleen virkaan vuonna 2006.
  • Schwarzenegger meni naimisiin vuonna 1987 Kennedyjen klaaniin kuuluvan televisiotoimittajan Maria Shriverin kanssa. Heillä on neljä lasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt