Per Oscarssonin pelätään kuolleen tulipalossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuoliko veteraaninäyttelijä tulipalossa?

Ruotsalaisen veteraaninäyttelijän Per Oscarssonin ja hänen vaimonsa Kia Östlingin pelätään menehtyneen kotitalonsa palossa.

Ruotsalaisen veteraaninäyttelijän Per Oscarssonin ja hänen vaimonsa Kia Östlingin pelätään menehtyneen kotitalonsa palossa.

1.1.2011 22:11

Omainen havaitsi perjantaiaamuna, että Skaran lähellä sijaitseva pariskunnan talo oli palanut perustuksiaan myöten. Pariskunnan otaksutaan olleen talossa, mutta poliisin mukaan heidän löytämisensä raunioista voi viedä jopa viikkoja.

Oscarssonin, 83, viimeiseksi elokuvaosaksi jäi Holger Palmgrenin rooli Stieg Larssonin menestysromaanisarjan Millenniumin filmatisoinnissa. Pitkän uransa aikana Oscarsson oli mukana 120 elokuvan teossa. Hänellä oli osia muun muassa Ronja Ryövärintyttäressä ja Veljeni Leijonamielessä. Cannesin elokuvajuhlilla hänet palkittiin aikanaan roolityöstään elokuvassa Svält (Nälkä).

Näyttelijän teatterityötä haittasi pitkään ramppikuume, josta hän kirjoitti kirjassaankin 1960-luvulla.

Jouluna 1966 hän kohahdutti Ruotsia riisuuntumalla tv-ohjelmassa. Oscarssonin muihin televisiotöihin kuuluivat muun muassa rikossarja Polisen i Strömstad ja jouluohjelma Kan du vissla Johanna?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?