Joulu Thaimaassa: Ravintoloitsijan kadonneet oreganot - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joulu Thaimaassa: Ravintoloitsijan kadonneet oreganot

Suomalaisen Oskari Juvan Phuketiin pystyttämä ravintola Skiffer on ollut avoinna muutamia päiviä, ja miehellä on muutama pulma ratkaistavanaan.

Skiffer ravintolan yrittäjä Oskari Juva ja työntekijä Johanna.

26.12.2010 10:04

Juva, joka on avannut Skiffer-nimiset ravintolat myös Helsingin Kaivopuiston Liuskasaareen ja Tahkovuorelle, on tällä hetkellä ilman tarjoilijaa.

Thaimaalaistarjoilija lopetti työnsä yllättäen ja ennalta varoittamatta parin työpäivän jälkeen.

- Yrityksen pystyttäminen vieraaseen kulttuurin ei ole helppoa ja henkilökunnan palkkaamisessa on omat ongelmansa. Työkulttuuri on thaimaalaisilla ihan erilainen. Kerran tilasin yhdestä kaupasta oreganoa ja minulle vakuuteltiin kerta toisensa jälkeen, että sitä on tulossa.

Sitten kun menin kysymään sitä paikan päälle kauppaan, kävi ilmi, ettei heillä ole ollenkaan oreganoa.

Mies on avannut ravintolansa Chalongin alueelle, missä asuu paljon länsimaalaisia. Hän sai vuokrattua talon hyvään hintaan ja remontoi paikan täysin uusiksi. Juvan mukaan ravintola on suomalainen, asiakkaille tarjoillaan pizzaa muistuttavien "liuskojen" päällä muun muassa kylmäsavulohta, tuoretta parsaa ja neulamuikkuja.

Ravintolan takapihalla on sauna.

- Täällä Phuketissa on hyvä perustarjonta ravintoloita, mutta ainakin toistaiseksi niiden joukosta on aika helppo erottua. Olisin tehnyt jouluaatoksi suomalaisen joulumenun, mutta koska tämä on vasta avattu, emme ehtineet. Ravintolaan tulee suomalainen ravintolapäällikkö, joten aina löytyy suomalainen tästä talosta, Juva lupaa.

Skiffer ravintola Chalongissa.

Skiffer ravintola Chalongissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?