Kristittyjä vastaan iskettiin Filippiineillä ja Nigeriassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kristittyjä vastaan iskettiin Filippiineillä ja Nigeriassa

Iskut kristittyjä vastaan ovat varjostaneet joulun juhlintaa maailmalla.

Filippiineillä 11 ihmistä haavoittui, kun pommi räjähti kesken joulupäivän messun Jolon saarella.

25.12.2010 12:49 | Päivitetty 25.12.2010 16:06

Nigeriassa ainakin 26 ihmistä on saanut surmansa jouluaattona tehdyissä iskuissa. Toisten lähteiden mukaan kuolonuhreja olisi jopa 32.

Tuhoisin isku tehtiin maaseutukylässä, jossa kotitekoisilla räjähteillä hyökättiin jouluaattoa juhlineita kyläläisiä vastaan. Ainakin 20 ihmistä sai surmansa.

Ääri-islamistit hyökkäsivät myös kolmeen kirkkoon maan pohjoisosassa jouluaattona.

Yhdessä kirkossa hyökkääjät tappoivat neljä seurakuntalaista ja papin sekä polttivat kirkon. Toisessa hyökkäyksessä surmansa sai kirkon vartija. Kolmannen hyökkäyksen sotilaat saivat torjuttua.

Armeijan mukaan hyökkääjien uskotaan kuuluvan Boko Haram -islamistikapinallisiin.

Filippiineillä 11 ihmistä haavoittui, kun pommi räjähti kesken joulupäivän messun Jolon saarella. Haavoittuneiden joukossa oli myös katolisen seurakunnan pappi. Armeijan mukaan kukaan ei saanut iskussa vakavia vammoja.

Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta Jolo tunnetaan separatistisen Abu Sayyaf -ryhmän tukikohtana. Ryhmällä on yhteyksiä al-Qaidaan, ja se on syyllistynyt vastaaviin iskuihin aiemminkin.

Kristittyjä uhataan uusilla iskuilla ääninauhalla, jonka julkaisi jouluaattona terroristien viestejä netissä seuraava yhdysvaltalainen Site-verkkopalvelu. Nauhan mukaan kohteena ovat kaikki maat, jotka juhlivat joulua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?