Joulu Thaimaassa: Joulupäivä paratiisisaarella - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joulu Thaimaassa: Joulupäivä paratiisisaarella

Joulurauha löytyy puolen tunnin venematkan päästä turistirannoista

25.12.2010 13:15

Phuketin turistirannoilta puolen tunnin venematkan päässä sijaitsevalla Freedom Beachilla ei näy tavaroita tyrkyttäviä katukaupustelijoita eikä vilkkuvaloja.

Freedom Beachia yritetään kaikin keinoin pitää mahdollisimman puhtaana ja koskemattomana turistimassoista huolimatta, kertoo saaren palveluja pyörittävä ja ainoan juomabaarin tiskin takana hyörivä thaimaalainen Lily.

Kaikilta saarelle tulijoilta peritään pieni maksu 50 bahtia eli noin 1,5 euroa. Pulloja ja ruokaa ei saa viedä ravintolasta rannalle, vaan ne nautitaan ravintolan terassilla.

Rantaan ei myöskään saa ajaa vesiskoottereilla tai moottoriveneillä, siitä kertoo rannalle pystytetty punainen lippu. Kun pari turistia yrittää tulla skoottereilla rannalle, valvojat kieltävät heitä puhaltamalla kiivaasti pilliin.

- Saari ei pysy itsestään puhtaana. Me teemme kovasti työtä sen eteen, ettei luonto menisi pilalla ja saari pysyisi koskemattomana. Rantaan ajautuu paljon roskaa veden mukana, joten siivoamme ne päivittäin ja viemme vessaan puhdasta vettä. On todella tärkeää, että ympäristö ei vahingoittuisi, Lily sanoo.

Ensimmäisenä joulupäivänä Freedom Beachin kauneudesta nauttivat kolmatta jouluaan Phuketissa viettävä Leena Lehtinen ja Thaimaan-konkari Pirjo Partanen.

- Tämä ranta on ihana. Tulemme aina tänne, kun matkustamme Phuketiin.

Vedessä näkee värikkäitä kaloja, ja tämä ranta on paljon luonnonomaisempi kuin muut. Rantapäivän jälkeen pitäisi etsiä taas joku hyvä ruokapaikka, kahden tyttärensä ja miehensä kanssa reissussa oleva Lehtinen kertoi.

Vaikka Lehtinen ja Partanen ovat olleet monta joulua reissun päällä, molemmat ovat viettäneet jouluja Suomessakin.

- Viime vuonna oltiin Suomessa. Luotin siihen, että saan viime hetkillä äkkilähdön. No en saanutkaan ja joulu meni pilalle, Partanen naureskelee.

- Onhan Suomen joulussakin puolensa. Siinä on kunnolla joulun tuntua, kun on kunnolla lunta, Lehtinen pohtii.

Mieletön luonto, hiekka kuin perunajauhoa ja turkoosi vesi, luonnehtii espoolainen Niina Honkamaa Freedom Beachia.

- Ollaan reissattu ympäri maailmaa ja missään muualla ei ole näin paljon suomalaisia kuin Phuketissa. Hiekka tällä rannalla on ihanaa, parempaa kuin Brasiliassa, hän sanoo.

Freedom Beach jonne pääsee ainoastaan veneellä.

Ilta-Sanomat seuraamassa Joulun viettoa Thaimaassa. Freedom Beach.

Niina Honkamaa saapui päiväretkelle.

Freedom Beach.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?