Silvio Berlusconi selvisi ilman potkuja - parlamentissa käsirysy - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Berlusconi selvisi ilman potkuja - parlamentissa käsirysy

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on voittanut luottamuslauseen myös parlamentin alahuoneen äänestyksessä.

Pääministeri Silvio Berlusconi otti paikkansa istuntosalissa tiistaina.

14.12.2010 10:51 | Päivitetty 14.12.2010 15:37

Italian parlamentti äänesti tiistain kiihkeissä istunnoissa luottamuslauseen myöntämisestä pääministeri Silvio Berlusconin hallitukselle.

Berlusconi voitti senaatin luottamuksen äänin 162-135, mutta alahuoneessa hän joutui todella tiukoille. Vain kolmen äänen enemmistö takasi hänen jatkonsa pääministerinä (314-311).

Äänestyksen ratkaisivat epävarmat kansanedustajat, jotka ovat välillä äänestäneet hallitusrintaman mukana, välillä sitä vastaan.

Äänestys oli lopulta niin kiihkeä tapaus, että parlamentissa puhkesi jopa pieni käsirysy.

Luottamusäänestykset keräsivät Rooman kaduille mielenosoittajia, jotka ovat ottaneet yhteen mellakkapoliisin kanssa.

- Mikä Berlusconissa on vikana - sen yhteenlaskemisesta tulisi pitkä lista! Pohjimmiltaan hän ei kuitenkaan ole onnistunut talouskriisin hoitamisessa, sanoi mielenosoitukseen osallistunut koululainen Andrea.

Voitosta huolimatta Berlusconin keskusta-oikeistolaisen hallituksen asema pysyy hankalana. Hallituksella on parlamentissa vain niukka enemmistö, minkä vuoksi sen on vaikea saada lakiesityksiään läpi.

Berlusconin asema heikkeni sen jälkeen, kun hän rikkoi välinsä parlamentin puhemiehen Gianfranco Finin kanssa. Berlusconin Vapauden kansa -puolue hajosi, kun Fini kannattajineen jätti puolueen Berlusconin skandaalien vuoksi.

Italian parlamentissa puhkesi jopa lievä käsirysy kiihkeässä äänestyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?