Suomalaisimaami: Lupa mielipiteille, ei väkivallalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaisimaami: Lupa mielipiteille, ei väkivallalle

Islamissa ei saa vahingoittaa viattomia sivullisia, sanoo Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar.

Imaami Anas Hajjarin mukaan islam ei salli viattomien vahingoittamista.­

13.12.2010 10:40

Tukholman lauantaisen itsemurhaiskun tehneen miehen kerrotaan lähettäneen sähköposteja, joissa hän perustelee tekoaan muun muassa Ruotsin osallistumisella Afganistanin sotaan ja muslimeja loukanneilla Muhammed-pilapiirustuksilla.

Hän myös kehottaa Ruotsin muslimeja lopettamaan nöyristely ja iskemään takaisin.

Suomikin on mukana Afganistanissa. Onko Suomessa asuvien muslimien keskuudessa samanlaisia turhautumisen tunteita ja mielipiteitä?

- Mielipiteitä varmasti on, mutta se on aivan eri asia kuin väkivaltaan ryhtyminen. Muslimit eivät pidä siitä, jos Afganistanissa olevat ulkomaiset joukot ovat siellä, jos niitä ei toivota. On kuitenkin Afganistanin oma asia päättää, haluaako se maahan ulkomaisia joukkoja, sanoo Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar IS:lle.

Mitä tulee tekijän kehotukseen nöyristelyn lopettamisesta, Hajjarin mukaan mikään ei olisi estänyt miestä puhumasta väkivallan sijaan.

- Hän voi yrittää perustella asiaa, mutta se ei tee siitä oikeaa. Islamissa ei saa vahingoittaa viattomia ihmisiä, Hajjar muistuttaa.

Paljon keskustelua aiheuttavaa tekoa aiotaan Hajjarin mukaan käsitellä yhteisössä rauhallisesti, kunhan tutkinta etenee ja tapahtumista on lisää tietoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?