Putin ei halua olla Batman: "Ylimielistä ja karkeaa!" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin ei halua olla Batman: "Ylimielistä ja karkeaa!"

Venäjän pääministeri Vladimir Putin teki CNN:lle selväksi, ettei häntä miellytä vertaus elokuvien Batmaniin ja Robiniin.

1.12.2010 13:52

- Sillä on tarkoitus mustamaalata toista meistä, Putin totesi Larry Kingin haastattelussa.

Wikileaksin vuotamasta amerikkalaisten diplomaattien kirjeenvaihdosta paljastui äskettäin, että he kutsuivat Putinin Batmaniksi ja presidentti Dmitri Medvedeviä hänen Robin-apulaisekseen.

- Kyse on meidän yhteistyöstämme, ja se on tärkeä asia meidän maamme sisäisissä asioissa. Jos sanon suoraan, emme osanneet kuvitella, että sitä kuvaillaan sellaisella ylimielisyydellä, karkeudella ja epäeettisyydellä, Putin läimi amerikkalaisten käyttämään vertausta.

Kaikkineen Putin ei kuitenkaan sano pitävänsä Wikileaksin vuotoja minään katastrofina.

- Jotkut asiantuntijat sanovat, että joku käyttää Wikileaksia omien poliittisten päämääriensä saavuttamiseen. Se on yksi vaihtoehto, Putin huomautti.

- Mutta jos se ei ole niin, silloin diplomaattien pitää suhtautua tarkkaavaisemmin omaan luottamukselliseen kirjeenvaihtonsa. Tällaisia vuotoja tosin on ollut ennenkin, joten se ei ole katastrofi.

Putin ilmoitti myös, että hän ja Medvedev tekevät yhteistuumin päätöksen vuoden 2012 presidentinvaalien suhteen. Tarkkaa aikaa päätöksenteolle hän ei sanonut.

- Katsomme. Täytyy vielä mennä pitkä matka, vaaleihin on pitkä aika, hän sanoi.

Larry Kingin ohjelma näytetään kokonaisuudessaan Yhdysvalloissa keskiviikkoiltana, eli Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Putin: Wikileaks ei aiheuta katastrofia:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?